Nusaybin'de Dicle mahallesinin bir bölümü açıldı
DHA

1

Nusaybin'de 14 Mart'ta hendek-barikat operasyonları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz'da 6 Mahalle dışında kaldırılırken, yasağın devam ettiği Dicle mahallesinin bir bölümünde tel örgüler kaldırılarak bugün vatandaşların girmesine ve orada bulunan evlerini kullanmalarına izin verildi.

Dicle Mahallesi'ndeki Can Sokak'tan İpek Yolu'na kadar olan bölüme 8 ay aradan sonra girebilen vatandaşlar az hasarlı olan evlerine onarım çalışmalarına başladı.

"DAYALI DÖŞELİ BIRAKTIĞIMIZ EV KULLANILMAZ HALDE"

Evine dönen vatandaşlardan Adem Düzgün, pencere ve kapıların kırıldığını, ev eşyalarının ya çalındığını yada kullanılmaz hale geldiğini belirterek, "Yasak öncesi çıktığımız evimizde eşyalarımızın hepsi duruyordu. Dayalı döşeli evimizi bıraktık. Ablamın ve gelinimizin çeyizlerini odaya kilitlemiştik. Şimdi döndüğümüzde eşyalarımızın tümü kırılmış, dökülmüş durumda. Pencere ve para kasası kırılmış vaziyette. Evdeki hiç bir şey kullanılacak halde değil. Bir çok eşyamız çalınmış. Yetkililerden biran önce hasar tespiti yapılarak zararımızın ödenmesini rica ediyoruz" dedi.

Nusaybin'de Dicle mahallesinin bir bölümü açıldı VİDEO

EVLERİNİN SON HALİNİ GÖRDÜLER

6 mahalle etrafına çekilen tel örgülerin geriye çekilmesinin ardından bir çok kişi evlerine dönerek, evlerinin son halini ve durumuna baktı.

Polis ekipleri de mahallede devriye gezerek, aldıklarını güvenlik önlemini sürdürüyor.

Hendek-Barikat operasyonları nedeniyle 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin'de, 25 Temmuz günü, Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla olmak üzere 6 mahalle dışında, yasak saat 05.00 ila 21.00 arasında kaldırılmıştı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)