Nusaybinliler PKK'dan kaçıyor
İHA

1

Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması Sivil Savunma Birlikleri (YPS) üyesi teröristler tarafından kazılan hendek ve kurulan barikatlar ile gerçekleştirilen eylemler yüzünden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin beklendiği Nusaybin’de göç sürüyor.

"ALLAH BUNA SEBEP OLANLARI PERİŞAN ETSİN"

İlçede kalan az sayıda vatandaş da birer birer evlerini terk ediyor. Evini terk etmek zorunda kalan ve yaşananlara tepki gösteren Ali D. adlı vatandaş, “PKK’lılar evimizin çevresine bomba yerleştirmişler, bu yüzden evimizi bırakıp kaçmak zorunda kaldık. Sadece biz değil mahallemizde şu an bir veya iki ailenin dışında kimse kalmadı. Onlarda yan çukurların olmadığı mahallelerdeki akrabaların yanlarına gittiler ya da Midyat, Artuklu gibi güvenli gördükleri ilçelere gittiler. Allah hakkımızı bırakmasın. Biz zaten fakirdik ve şu anda sokaklarda kaldık. Allah, buna sebep olanları perişan etsin” dedi.

Nusaybinliler PKK'dan kaçıyor

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMİŞTİ

15 mahalleden oluşan ilçenin Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir Mahallelerinde en son 14 Aralık 2015 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve 21 Aralık’ta bu yasak genişletilerek ilçenin tamamına yayılmıştı. İlçe genelindeki yasak ise iki hafta sürmüştü.

Nusaybinliler PKK'dan kaçıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)