Ofiste verimi artıracak dekorasyon fikirleri

Çalışma ortamının iyi bir şekilde dekore edilmesi çalışanların üretkenliği üzerinde olumlu etki yapar. Ofiste her şey onların sağlık ve zindelikleri üzerinde de olumlu etki yaratır.

Ofiste verimi artıracak dekorasyon fikirleri

GÜNIŞIĞI ÖNEMLİ

Ofis dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar belirlendi. Buna göre; çalışma ortamına günışığının girmesi, pencerelerin olması, çalışanların doğayla aktif ya da pasif şekilde irtibat halinde olma imkanlarının bulunması, ortamın duyusal değişikliklere ve değişkenliğe imkan tanıması çalışanların zindeliğine olumlu yönde etkiler.

Ofiste verimi artıracak dekorasyon fikirleri

CAM KULLANIN

Çalışma alanındaki zemin döşemesini doğal gün ışığını en çok yansıtacak şekilde düzenleme yapın. Örneğin, kapalı alanları/bölmeleri binanın iç kısımlarına, açık alanları da pencerelerin olduğu binanın çevre kısımlarına yerleştirin.

En modern ve en renkli çalışma alanları-Foto Galeri

Görsel mahremiyetin gerekli olmadığı durumlarda cam kullanmayı ihmal etmeyin. Ortak alanlarda “göze hoş gelecek manzaralar” oluşmasına imkan verin.

Ofiste verimi artıracak dekorasyon fikirleri

OFİSTE KULLANILAN RENKLER ÖNEMLİ

Parlak renkler (kırmızılar, maviler ve yeşiller) yüksek konsantrasyon ve yapılan işin kesin doğruluğuyla ilişkilendirilirler. Mavi sakinleştirici ve serinleticidir. Zihinsel kontrolü, berrak ve yaratıcı düşünceyi teşvik eder. Pembe sinirlilik, saldırganlık, yalnızlık, bıkkınlık ve bunalmışlık hisslerini hafifletir. Kırmızı güç ve enerji hislerini arttırır, canlılık ve hırsla ilişkilendirilir.

Ofiste verimi artıracak dekorasyon fikirleri

Sarı insanların zihinlerini açık ve kendilerini uyanık hissetmelerine yardımcı olur, karar verme süreçlerinde mantıklı düşünmelerini sağlar. Turuncu kişinin kendine olan saygı hissini artırır, duyguları gevşetir ve kişide yaşama heyecanı oluşturur.