Öğrenciler müze ziyaretiyle tarihi yolculuğa çıkıyor
AA

Adana Müzesi'nde 'Yaşayan, yaşatan, eğiten ve öğreten müzecilik' anlayışıyla başlatılan proje kapsamında ilkokul öğrencileri, müzeyi gezerek geçmişle ilgili fikir sahibi olmalarının yanı sıra oluşturulan atölyelerde, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını öğreniyor.

GEÇMİŞE IŞIK TUTAN ESERLER

Asırlık Milli Mensucat Fabrikası'nın 2017 yılında müze konseptine dönüştürülmesiyle hizmete açılan Adana Müzesi'nde, hem tarihi eserler sergilenerek kentin geçmişine ışık tutuluyor hem de çeşitli eğitim faaliyetlerine imkan sağlanıyor.

ORTA DOĞU'NUN EN BÜYÜK MÜZELERİNDEN

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana Müzesi'nin 68 bin metrekare alanıyla, Türkiye'nin hatta Orta Doğu'nun en büyük müzelerinden biri olduğunu söyledi.

Öğrenciler müze ziyaretiyle tarihi yolculuğa çıkıyor

ÖĞRENCİLER İÇİN HOŞ VAKİT

Ziyarete açık olan arkeoloji ve mozaik bölümlerinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Tari, asırlık fabrikadan müze konseptine dönüştürülen yapıyı, daha ilgi çekici hale getirmek ve buraya gelen öğrencilerin hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla, eylül ayında öğrencilere yönelik bir proje başlattıklarını söyledi.

Öğrenciler müze ziyaretiyle tarihi yolculuğa çıkıyor

4 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Adana Müzesi Müdürü Nedim Dervişoğlu da proje kapsamında, şimdiye kadar 4 bin öğrenciyi müzede ağırladıklarını dile getirdi.

Öğrenciler müze ziyaretiyle tarihi yolculuğa çıkıyor

KATILIMCILAR MEMNUN

Okullarla randevu sistemiyle çalıştıklarını ifade eden Dervişoğlu, talebin çok yoğun, katılımcıların tepkilerinin de olumlu olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)