Okan Bayülgen kimdir

Okan Bayülgen kimdir

1964 İstanbul-Cihangir doğumlu Bayülgen'in annesi ressam babsı ise hukuk ve gazetecilik eğitimi almıştır. 1970 yılın annesiyle babası evliliklerine son verdiler.Okan Bayülgen'in bu durumu anlamaması için İstanbul Göztepe'deki Taş Mektep yatılı okuluna yazdırdılar. Boşanmanın ardından annesi bodruma yerleşti, babasıda başka biriyle evlendi. Bayülgen dedesi ve anneannesi ile yaşamaya başladı. Yatılı okulda bir müddet daha okuduktan sonra Şişli 19 Mayıs İlk Öğretim Okulna geçti ve buradan mezun oldu.

DEVAMSIZLIK YAPINCA BODRUMA

Lise hayatını Galatasaray Lisesi'nde başladı ve buradaki bir çok öğrenci kulübünde etkin olarak yer aldı. Okula sık sık devamsızlık yaptığını öğrenen annesi Ayla Hanım onu Bodrum'a, yanına çağırır ve Galatasaray Lisesi'ndeki 6 yılından sonra Bodrum Lisesi ve ardından Şişli Lisesi'nden mezun olarak 1984'te lise eğitimini tamamlar.

Fotoğraf eğitimi almak için Fransa'ya giden Bayülgen, Tours Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesi'nde hukuk okumaya başlar. Ardından fikir değiştirerek aynı üniversitenin ekonomi bölümüne tercih eder. Bir yıl okuduktan sonra ekonomi eğitimini de yarıda bırakarak Türkiye'ye döner ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü sınavlarında başarı göstererek buradaki eğitimine başlar. 1989 yılında mezun olarak aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi'nde mastır yapmıştır.

Bu yılardan sonra sanat hayatına atılan Bayülgen Devlet Tiyatroları'ndaki en genç yönetmen olarak 1989-1994 yılları arasında çeşitli oyunlar yönetmiş, bazı oyunlarda oynamıştır. Birçok programa ve filme imza atan Okan Bayülgen 4 kez evlilik yaptı şu anda Şirin Ediger'le evli ve bu evlilikten İstanbul adında bir kızı bulunmaktadır