Okmeydanı'na modern hastane yapılıyor

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından, İstanbul'da sismik riskin azaltılması ve acil durum hazırlık projesi (İSMEP) kapsamında, depreme karşı sismik izolatörler kullanılarak, akıllı ve yeşil bina konseptiyle yeniden inşa edilmeye başlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sismik izolatörin montajına başlandı.

Okmeydanı'na modern hastane yapılıyor

DEPREM ETKİLERİNİN AZALTILMASI AMAÇLANMAKTADIR

Sismik izolasyon yöntemiyle yapıya gelen deprem etkilerinin azaltılması amaçlanmaktadır. Sismik izolasyon teknolojisi, binaya gelen depremin yıkıcı tesirlerinin azaltılmasına yönelik kullanılan en önemli araçlardan biridir.

Okmeydanı'na modern hastane yapılıyor

YAPININ DEPREMDEN SONRA HİZMET VERMESİ AMAÇLANIYOR

Kullanılan sismik izolatörlerin özellikleri sayesinde deprem enerjisi azaltılarak yapısal ve yapısal olmayan üstyapı elemanlarının daha az etkilenmesi sağlanmakta, böylece binanın deprem karşısındaki performansı arttırılarak yapının depremden hemen sonra hizmet vermesi hedeflenmektedir.

Okmeydanı'na modern hastane yapılıyor

ULTRA MODERN BİR HASTANE

Yeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gelecekte her türlü değişim ve dönüşüme uygun olarak tasarlandı. Avrupa’da bile örnekleri az bulunan ultra modern bir hastane olarak inşa ediliyor.

Okmeydanı'na modern hastane yapılıyor

LEED GOLD SERTİFİKASINA ADAY İLK KAMU HASTANESİ

Yıllık 1 milyon 500 bin ayakta ve 50 bin yatan hastaya hizmet verecek yeni hastane, Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikası'na aday ilk kamu hastanesi olacak.