Oktay Derelioğlu Bilic'i eleştirdi

Oktay Derelioğlu Bilic'i eleştirdi

Beşiktaş'ın eski oyuncularından Derelioğlu, Hırvat teknik adamın takımı yanlış oynattığını savunarak Sabah Gazetesi'nde şu eleştirilere yer verdi:

BİLİC'TEN YANLIŞ HAMLELER!

Maç her iki taraf adına da çok sert başladı. Maçın ilk yarısında 3 sarı kart vardı ki bu şunu gösteriyordu. Rize Beşiktaş'ı sertliklerle yıldırmaya çalışıyordu. Ve maç devamlı faul atışlarıyla devamlı durdu. İlk yarı ve pozisyon üretemeyen bir Beşiktaş vardı... Rize'ye karşı kilidi bir türlü açamadı. Ve maçın ilk yarısı çok sıkıcı ve zevksiz bir mücadele haline geldi. Cenk, Mustafa ve Olcay, dizili defans oyuncuların kucaklarında çok kaldı. Hep ayaklarına top beklediler. Bu durumda da Atiba, Veli boş oyuncu ve alan bulamadıklarından orta alanda istenen oyun kurulamadı. İkinci yarının başında Rize'den gelen gol oyunu hareketlendirdi.

DEMBA BA NEREDE?

Ve Beşiktaş golden sonra daha hareketliydi. Ancak istenen futbol sahada gözükmüyordu. Bunun ana nedenlerinden biri Motta ve İsmail kanatlardan top getiremedi. Özellikle Motta çok etkisizdi. Bilic'in oyuna müdahalesi çok geç oldu. 70 dakikada ilk değişikliğini yaptı. Mustafa'yı çıkarıp Kerim Frei'i oyuna alması bence son derece yanlıştı. Çünkü kapalı savunmaya karşı oynuyorsunuz, bu tip maçlarda özellikle defans yapan takımlara karşı Kerim, Gökhan, Olcay gibi aynı tip oyuncuların bir arada oynaması son derece yanlıştır. Çünkü bu oyunculara boş alan lazım. Sıkışıp kaldılar kapalı defansta.. Ama Mustafa ceza sahasını karıştırıyordu.. bu kararı yanlıştı Bilic'in... Zor da olsa Olcay'ın ayağından bulduğu golle 1 puanı kurtarabildi. Son olarak Demba Ba yine yoktu. Ben hayırlısı diyorum ama inşallah kronik sakat değildir.