Oktay Vural: Düeti Öcalan'la Başbakan yapsın

Oktay Vural: Düeti Öcalan'la Başbakan yapsın

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yle buluşmasını eleştirdi.


'BARZANİ İLE GÖRÜŞME KADAR UTANÇ VERİCİ SÖZ OLABİLİR Mİ?'

MHP Grup Başkanvekili Vural, 'Neden Diyarbakır? Sayın Başbakan'ın çözüm sürecini taçlandırmak amacıyla Barzani'yle buluşması kadar utanç verici söz olabilir mi? Bu şunu ortaya koymaktadır ki, çözüm süreci Türkiye'yi bir federasyona götürerek, Kuzey Kürdistan oluşturma projesini taçlandırmak amacıyla yapılıyor' diye konuştu.

'ARALARINDAKİ PLATONİK AŞKI BİTİRSİNLER'

MHP Grup Başkanvekili Vural, Diyarbakır'da gerçekleşecek buluşmayla Türkiye sınırları içinde Kuzey Kürdistan adıyla belli bir özerklik alanı oluşturma ortaklığının sağlanacağını savundu. Yıllardır yasaklı olan Kürt sanatçı Şivan Perwer ile İbrahim Tatlıses'in ortak konser verecek olmasına da gönderme yapan Vural, Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini, 'Aralarındaki platonik aşkı bitirsinler, aracılarla görüşmek yerine Öcalan'la Diyarbakır'da bir düete çıksalar belki daha çok renkli olacak.' şeklinde devam etti.