Oktay Vural'dan Davutoğlu'na sert eleştiriler

Oktay Vural'dan Davutoğlu'na sert eleştiriler

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın unvan gaspı yaptığını iddia eden Oktay Vural, milletin hukuku yerine kişilerin hukukunun uygulandığını, darbe yapıldığını ifade etti.

"DÜNKÜ TÖREN MAKAMLARI İŞGAL ETMEK İÇİN KURGULANMIŞ ORTA OYUNUYDU"

Herkesin şakşakçılık yaptığını belirten ve tek kişinin vesayetinin hukukun üstüne çıktığını belirten Vural, “AK Parti'nin Türkiye'yi getirdiği bu noktada demokrasi ve hukuk devleti büyük yara almıştır. Dün yapılan toplantı aslında Türkiye'de demokrasinin ve hukuk devletinin işletilmediğini net bir şekilde ortaya koymuştur. Dün AK Parti'de demokratik bir tercih olmadığını gösteren tablolar yaşanmıştır. Delegelerin tercihi dikkate alınmadan bir irade belirlenmiştir. 27 Ağustos'ta yapılması gereken kurultay dün yapılmıştır. Başbakan atanmıştır. Dünkü tören demokrasiyi yönetmek amacıyla değil, emir komuta zinciri ile makamları işgal etmek amacıyla kurgulanmış orta oyunuydu. Kavuk devir teslim törenidir” diye konuştu.

"ARTIK TÜRKİYE'DE SAKSI BAŞBAKAN MODELİ BAŞLAMIŞTIR"

“Artık Türkiye'de saksı Başbakan modeli başlamıştır” ifadelerini kullanan Vural, bundan sonra Türkiye'de iki Başbakan, iki Cumhurbaşkanı, iki paralel devlet olduğunu söyledi.
Vural, ehliyet ve liyakat yerine kişisel sadakatin tercih edildiğini ifade ederek, “Bugün bu zihniyetin Türkiye'nin nereye götüreceği, aslında Sayın Davutoğlu'nun bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır” dedi.