Oktay Vural'dan Erdoğan'a ağır eleştiri

Oktay Vural'dan Erdoğan'a ağır eleştiri

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi ve anamuhalefet partisinin kafasının karışık olduğunu ileri sürerek, Türkiye'yi nereye götürmek istediklerini bilmeyen zihniyetlerin ülkeye verebilecekleri bir şey olmadığını söyledi. Vural, ''Kafası karışık iki partinin üzerine kilidi çektik. İçeride bu kafa karışıklığını gidersinler bakalım'' diye konuştu.

"ŞEHİTLERİN RUHUNU İNCİTMİŞTİR"

Başbakan Erdoğan'n dün Çanakkale'de yaptığı konuşmayla, ''kafa karışıklığının ötesinde bir senaryonun oyuncusu gibi hareket etmeye devam ettiğini'' savunan Vural, şöyle konuştu: ''Başbakan, milli kimliği tasfiye memuru gibi davranıyor. Başbakan Çanakkale ruhunu anlamıyor, bilmiyor, iki şiir okuyarak bunun üzerinden zehrini akıtıyor. Bu milletin adını söylememek konusunda çok net davranıyor Başbakan. Bu milletin adı ne? Senin 'Türkiyelilik ruhu' ifaden bile o şehitlerin ruhunu incitmiştir. Ata'yı incitmişsin sen. Sürekli milletin milli kimliğini yok sayan, bu milletin Türk milleti olduğunu söylemekten imtina eden bir Başbakan'ın Türkiye'yi götüreceği bir yer yok. Sen kim oluyorsun da Türkiyelilik ifadesiyle bu millete kimlik biçiyorsun. Bu milletin adı Türk milleti. Kafasında kırk tilki dolaşıyor, sürekli enjekte ediyor. Bu coğrafyada yaşayan, hangi etnik gruba dahil olursa olsun Çanakkale'de destan yazan Türk milletidir, Türk milletinin ruhudur. Tarih bunu yazmış. Sen kim oluyorsun da Ata'nın mücadelesinin ruhunu incitiyorsun da Türkiyelilik safsatasıyla bu millete zehir akıtıyorsun. Ucube bir kavramı millete dayatıyor. Bu milletin adını o gün İngilizi, Fransızı, Anzakı değiştiremediği gibi sen de değiştiremeyeceksin. Millet kavramını kasıtlı saptırmak istiyor. Ne demek Türkiyeli ya? Yurtdışına gidiyorsunuz Almanyalı, İngiltereli, Fransalı diyor mu? Kendine gel ya? Türk milleti kimliğini dışlayan bir yaklaşım tarzı, bu siyasi coğrafyayı bölmek isteyen bölücü emellerin ekmeğine yağ süren bir laklaşımdır.''

Vural, Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı olmak istediğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı İnternet sitesini göstererek, ''Budur, çıkacağın makamı bil bir kere. Hangi milletin, hangi cumhurun başı olmak istediğini bileceksin sen'' dedi.

''Türkiyelilik'' ifadesinin milli kimliği tasfiye operasyonu olduğunu ileri sürerek, ''Başbakan bu coğrafyada milli kimliği tasfiyeyle görevlendirilmiştir. Boşnak, Kürt, şu, bu... Bütün bunların hepsi Türk milletinin evlatlarıdır. Bu milletin milli kimliği de Türk milletidir. Türkiyelilik ifadesi, milletimizin kimliği olamaz. Bu bir kimlik değildir. Aksine milli duruştan kaçınmanın yoludur. Dil, din, mezhebe dayalı alt kimlikleri üst kimlik haline getirmektir. Türkiyelilik bu amacın dışa vurumudur. Bu da bölücü örgütün amacından başka bir şey değildir. Milli kimlik yoksa kim, ne adına, hangi hedef için birlikte olacak ya da mücadele edecektir'' diye konuştu.

Erdoğan'ın Başbakanı olduğu milletin adını zikretmekten utandığını ifade eden Vural, ''Burası oyun alanı değil. Sayın Başbakan'a, Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum; yeter artık canım, yeter ya..'' dedi

''TAŞERON DURUMUNA DÜŞTÜR''

Vural, dün İstanbul'da gerçekleştirilen toplantının, ABD'nin terörle mücadele milli stratejisi kapsamında yapıldığını belirterek, ''Türkiye bu stratejinin eş başkanlarından biri olmuştur. Dışişleri Bakanı, ABD'nin milli bir stratejini taşeronu durumuna düşmüştür. Bu nasıl bir milli dış politikadır? ABD'nin hazırladığı terörle mücadele milli stratejisi içerisinde, Irak'tan PKK'dan bahsetmiyorlar. ABD'nin 17 sayfalık stratejisi içinde 20 defa İslam ideolojisinden bahsediyor ve hedef olarak İslam ideolojini alıyor. Türkiye de bu eksendeki tezgahların içine giriyor. Hiç sormuyor musun bu hedef aldığın nedir diye? İslam coğrafyasında İslam düşüncesinde oynanan oyunun taşeronu oluyorlar'' görüşünü ifade etti.

Dünkü toplantıda Suriye konusunda bir soru sorulduğunu belirten Vural, ''Clinton, Davutoğlu'na 'sen cevaplandır' diyor. İhaleyi sana verdim diyor. Irak ile ilgili 1 Mart tezkeresinin bedelini ödetecekler. Türkiye, İslam coğrafyasına müdahaleyi arzulayan bir politikanın taşeronu olduğunu ortaya koyacaklar'' dedi.

''FETVA VERECEK EHLİYETTE DEĞİLSİN''

Vural, Başbakan Erdoğan'ın ''Partili cumhurbaşkanı'' sözlerine ilişkin, ''Başbakan Özal'dan bahsetti; 'Özal çıktı ama parti konusunda etkili olmadı' dedi. Ne yardan ne serden vazgeçiyor. Madem vazgeçmiyorsun Başbakan kal. Yok öyle 5 kuruşa simit. Neredeyse Anayasa değişikliği yapıp o kadar kazandım, kefene de cep koyalım yanımda götüreyim diye teklifte bulunacak. Cumhurbaşkanı partiyi de yönetsin. Niye? 'Partim eriyecek.' 2012 model Führer olursam ancak bir arada tutabilirim. Dünya ve Türkiye'nin kendi etrafında döndüğünü sanıyor. Sayın Başbakan kefenin de cebi yok. Cumhurbaşkanlığı gibi bu milletin başkanı olma şerefi yetmiyor mu sana? Zaten dimyata giderken evdeki pirinçten de olacaksın da... Bu millet sana onu da vermeyecek inşallah. Nedir bu ihtiras?'' diye konuştu.