Okula başlama yaşı 69 aya çıkarıldı
AA

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilköğretim 1. sınıfların kaç yaşında okula başlayacakları konusunda karmaşa vardı.

Geçtiğimiz haftalarda, milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren 652 Sayılı KHK'de değişiklik yapılmasına dair teklif, TBMM'ye sunuldu.

1 haftadır görüşülen kanun, Meclis'ten geçerek yasalaştı. Böylece bu konudaki karışıklık da ortadan kalktı. Okula başlama yaşı 69 ay oldu.

Okula başlama yaşı 69 aya çıkarıldı

Yasalaşan teklifle, bu yaş farkının azaltılarak çocukların okula uyumu ve akademik gelişiminin olumlu etkilenmesi amaçlanıyor.

Süreç içerisinde karşılaşılan ilkokula kayıt erteleme taleplerinin de azaltılması hedefleniyor.

KAYIT ERTELEME KOLAYLAŞTI

Erteleme için istenen sağlık raporu zorunluluğunun kalkmasıyla, kayıt erteleme işlemleri kolaylaştırılacak.

Yeni teklifin kanunlaşmasıyla kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar, ilkokula başlayacak. Eylül ayı sonu itibarıyla 66, 67 ve 68 aylık çocuklar velilerinin yazılı talebiyle ilkokula başlayabilecekler.

Okula başlama yaşı 69 aya çıkarıldı

Kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanlar, velilerinin yazılı talebiyle ilkokula kaydını bir yıl erteleyebilecek ve okul öncesi eğitime yönlendirilecekler.

Bu düzenlemeyle ilkokula başlama yaşında eylül sonu itibarıyla 69 olarak belirlenen dönem, aralık ayı sonu itibarıyla 72 aya karşılık gelecek. İlkokula başlama yaşı yaş bütünlüğü korunarak 6 yaşa göre düzenlenmiş olacak ve 6-7 yaş çağ nüfusu arasındaki yaş ayrımının net olarak yapılabilmesi de sağlanacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)