Oluz Höyük'te 2 bin 500 yıllık Pers sarayı bulundu
AA

Amasya Valisi Osman Varol, 20 kişilik ekiple Oluz Höyük'te yürütülen kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, kazı alanının teknik ve yapısal özellikleri hakkında bilgi aldı.

"YENİ ÇIKAN ESERLERİ İNCELEDİK"

Osman Varol,  çalışma alanında kendilerini heyecanlandıran yeni bir yapının ortaya çıkarıldığını duyurdu. Pers Sarayı'na ait 2 bin 500 yıllık kalıntıların ortaya çıkmasını sevinçle karşıladıklarını vurgulayan Osman Varol, "Kazı yerini gezerek bu yıl çıkarılan eserleri inceleme fırsatı bulduk. Bu, çok uzun soluklu bir çalışma. Hocamıza ve burada emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Hep beraber ne kadar zorlu koşullarda iş yapıldığını gördük. Hocamıza, bilim dünyasına ve Amasya'mıza kattıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Oluz Höyük'te 2 bin 500 yıllık Pers sarayı bulundu

"BAMBAŞKA BİR DÜNYAYLA KARŞILAŞTIK"

Kazı çalışmalarını, 12 akademisyen,10 arkeolog ve 15 arkeoloji öğrencisiyle yürüttüklerini belirten  Kazı çalışmalarını, 12 akademisyen,10 arkeolog ve 15 arkeoloji öğrencisiyle yürüttüklerini belirten Kazı çalışmalarını, 12 akademisyen,10 arkeolog ve 15 arkeoloji öğrencisiyle yürüttüklerini belirten kazı başkanı Prof.Dr. Şevket Dönmez, "Kazıya başlamadan önce böyle bir Pers kenti bulacağımızı bilmiyorduk. Ne böyle bir tapınak, ne böyle bir kabul salonu...Hiçbir şey tahmin etmiyorduk." dedi.

Oluz Höyük'te 2 bin 500 yıllık Pers sarayı bulundu

"HİÇBİR ŞEY TAHMİN ETMİYORDUK"

Şevket Dönmez, "Kazıya başlamadan önce böyle bir Pers kenti bulacağımızı bilmiyorduk. Ne böyle bir tapınak, ne böyle bir kabul salonu... Hiçbir şey tahmin etmiyorduk." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)