Öncü şair Cahit Zarifoğlu için anma töreni düzenlendi

Öncü şair Cahit Zarifoğlu için anma töreni düzenlendi

1987 yılında hayatını kaybeden ünlü şair Zarifoğlu için ailesi, dostları ve Çocuk Vakfı tarafından kabri başında anma programı düzenlendi. Törene Bakan Avcı'nın yanısıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Zarifoğlu'nun ailesi, dostları, öğrenciler ve sevenleri katıldı. Tören, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in merhum şairin mezarı başında Kur'an-i Kerim okumasıyla başladı. Anma, Zarifoğlu'nun ruhun için yapılan dualarla ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle sürdü.

BAKAN AVCI: "ANADAN DOĞMA ŞAİRDİ"

Burada kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Cahit Zarifoğlu bir büyüğümüzün tabiriyle 'anadan doğma şair'di, aynı zamanda bir yaşama sanatçısıydı. Şiirlerine ‘yaşamak' adını vermesini çok anlamlı buluyorum” dedi. Bakan Avcı, ünlü şairin ‘Yaşamak' adlı şiir kitabının kapağını bizzat kendisinin yaptığını anlatarak “Benim için çok övünç vesilesi bir şey var; o yaşamakların ilk baskısının kapağını da ben yaptım. Allah gani gani rahmet eylesin” diye konuştu.

Öncü şair Cahit Zarifoğlu için anma töreni düzenlendi

''ŞİİRLERİNİN TADINA VARILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ''

Yeni nesilin şairi tanıması için çalışmalar yaptığını belirten Bakan Avcı, “Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak şair yazar Cahit Zarifoğlu'nun genç nesiller tarafından da iyi binmesi, tanınması, şiirlerinin tadına varılması için elimizden geleni yapıyoruz ama bu normal eğitimin dışında da başarılması gereken bir iş. Onun için sivil toplum kuruluşlarımızın bu alanda yaptıkları çalışmalar nedeniyle ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

Avcı'nın yaptığı konuşmanın ardından anma töreni sona erdi. Avcı tören sonunda katılımcılarla hatıra resim çekindi.

Öncü şair Cahit Zarifoğlu için anma töreni düzenlendi