Gözaltına alınan Önder Aytaç serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Önder Aytaç serbest bırakıldı

Dışişleri Bakanlığının güvenlik toplantısının dinlenmesinden, daha önce yaptığı televizyon programında haberi olduğu intibası uyandıran Önder Aytaç, Ankara'da gözaltına alındı. Aytaç, öğlen saatlerinde ifadesinin sona ermesinin ardından serbest bırakıldı.

Önder Aytaç'ın gözaltına alınmasına sebep olan konuşması

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı iddia edildi. Ancak ilerleyen saatlerde Mehmet Baransu'nun gözaltına alınmadığı bilgisi geldi. İlerleyen dakikalarda evden attığı tweet'lerle kaderimi bekliyorum mesajları görüldü. Emre Uslu'nun ise yurtdışına çıktığı öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik zirvesine ait olduğu iddia edilen ses kaydı soruşturması kapsamında dün gözaltına alınan yazar Önder Aytaç ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Önder Aytaç ses kayıtlarını nasıl tahmin etti?

Sabah'ta yer alan habere göre Önder Aytaç, bugün ortaya çıkan skandal ses kayıtlarını birgün önce Samanyolu Haber'de birebir anlatmış.

17 Aralık sürecinden bügüne kadar Türkiye'yi yıkmaya ve yönetilemez bir hale getirmeye çalışan dış güçlerle el ele vermiş olan paralel yapının son hainliği güvenlik toplantısını illegal bir şekilde dinleyerek internete servis etmesi oldu. Günler önceden planlanan bu hain komplo, Önder Aytaç tarafından Cemaat medyasının kanalı Samanyolu Haber'de daha kayıtlar internete düşmeden neredeyse birebire yakın şekilde anlatıldı.

Küresel güçlerin maşası haline gelen paralel yapı, seçimlere şaibe bulaştırmak ve yasadışı dinlemelerle elde ettikleri kayıtlarla Türkiye'nin itibarına gölge düşürmek için her türlü çabayı sarf ediyor görünüyor. Örgüt tüm finans ve medya kuruluşlarıyla AK Parti hükümetine ve milli iradeye haince saldırıyor, menfaatleri için ellerinden geleni yapıyor.

Eski bir emniyet mensubu olan Önder Aytaç'ın ise Samanyolu ekranlarında 26.03.2014 tarihinde yayınlanan Yakın Gelecek programında kayıtları neredeyse önden izlemişçesine yaptığı konuşma şaşkınlık oluşturacak türden.

Önder Aytaç Samanyolu Haber'e konuk olduğu programda internete düşen ve kamuoyunda Suriye kayıtları olarak adlandırılan kayıtlara aşırı benzer bir kurgu anlatıyor.

İLLEGAL KAYITLARI ÖNCEDEN NASIL BİLDİ?

Günlerdir Türkiye'nin Suriye'ye karşı savaş açacağı yönünde haberler yayınlayan Cemaat'e yakın medya organları, kamuoyunda böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor görünüyor.

Paralel yapı ise illegal bir şekilde dinlediği güvenlik toplantısını internette yayınlayınca akıllara Önder Aytaç'ın kayıtlar yayınlanmadan iki gün önce nasıl olup da televizyonda adeta kayıtları önceden dinlemiş gibi konuştuğu sorusu takılıyor.