Önder: Bozuk kosterin parası neyse verelim

Önder: Bozuk kosterin parası neyse verelim

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Enine Boyuna programında Ruşen Çakır, Cengiz Çandar ve Mehmet Ocaktan ile birlikte açlık grevlerini değerlendirdi.

"AÇLIK GREVLERİ EMİRLE DEĞİL"

Açlık grevleriyle ilgili yorumlara tepki gösteren Önder, "Açlık grevinin emirle yapıldığını söylüyorlar. Sen emirle kaç gün aç kalabilirsin! Bu zevzekliklere itibar edilmemeli" dedi.

"PARASI NEYSE VERELİM"

"Öcalan niye açlık grevi yapmıyor" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Önder, "Yapmadığını nereden biliyorlar. 1.5 senedir 'Koster bozuk' diyorlar. Milletin zekasıyla dalga geçmesinler. Açık açık 'Görüştürmüyorum' de" diye konuştu. Önder, "Parasını verelim, tamir edilsin" dedi.

"ADALET BAKANI'NIN YAPTIĞI BİR İLK"

Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'nın yaklaşımlarını önemsediğini kaydeden Önder, "Bugüne kadar hiçbir Adalet Bakanı açlık grevcileriyle görüşmemişti" dedi. Sistemin Kürt sorununu Adalet Bakanı'na havale ettiğini savunan Önder, şöyle devam etti: "Açlık grevi yapanların talebi daha iyi yemek, daha iyi koğuş, daha çok havalandırmaya çıkmak değil. Ana dilde savunma ve ana dilde eğitim isteniyor. Tecridin kaldırılması ve müzakere sürecinin başlaması isteniyor"

"42 GÜN AÇLIK GREVİ YAPTIM"

Önder açlık grevlerinde çözüm alınamaması ve grevin daha tehlikeli boyutlara varması durumunda BDP olarak kayıtsız kalmayacaklarını belirtti. Önder, kendisinin de geçmişte 42 gün açlık grevi yaptığını belirtti.