Online oyun karakteri çalınan adam emniyeti aradı

c

Bilişim suçlarıyla ilgili vatandaşların sorularını resmi internet sitesinden cevaplandıran Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, "Banka hesabıma tanımlı internet bankacılıgım bilgim dısında kullanıldı, ne yapmam gerekir?" sorusunun da cevabını verdi.

Öncelikle mağdur vatandaşın bankası ile görüşme yapması gerektiğinin vurgulandığı cevapta, "Telefon ve bilgisayarlarınıza format atmayınız. Mağdur olduğunuz suç, adli işlem yapılabilmesi için şahsi muracaat gerektiren suçlardandır. Bilgisayara indirdiğiniz formun çıktısını alınız, el yazınızla doldurup imzalayınız. İmzaladığınız form ile suçun işlendiği yerden sorumlu polis merkez amirliğine, cumhuriyet başsavcılığına ya da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne müracaat edebilirsiniz." denildi.

ŞAŞIRTAN SORUYA CEVAP

Son zamanlarda sık yaşanan online internet oyunlarından karekter çalınmasıyla ilgili açıklamaların da yer aldığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı açıklamasında, "Karakteri çalınan vatandaş, öncelikle ilgili site yönetimi ile mesajlaşarak çalınan oyun karakterinizi bildirerek sorununuzu çözmeye calışınız. Çözülmezse online olarak oynadığınız oyun sitesinin adresini ve bu sitede kullanılan ID adı, karakter adının bilgilerini çıktı olarak alınız. Mağdur olduğunuz suç, adli işlem yapılabilmesi için şahsi müracaat gerektiren suçlardandır. Bilgisayardan alacağınız formla birlikte polis merkezi ya da savcılığa müracaat edebilirsiniz." ifadelerine yer verildi.