Operasyon Halkbank ve Emlak Konut'a kaybettirdi

Operasyon Halkbank ve Emlak Konut'a kaybettirdi

Dün başlatılan yolsuzluk operasyonu ile ilgili en çok dikkat çeken isimler devlete ait kurumlar olan Halkbankası ve Emlak Konut GYO oldu. Son zamanların yükselen isimleri arasında yer alan her iki kurumun da değer kaybetmesi halka da kaybettirdi.

EMLAK KONUT HALKA ARZ EDİLMİŞTİ

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olarak görülen Emlak Konut GYO'nun ikincil halka arzında hisse senetlerine 2,3 kat talep gelmişti. Emlak Konut GYO'nun yeni projeler ve arsa alımlarının finansmanı için gerçekleştirdiği ikincil halka arzında hisse başına nihai fiyat 2.50 lira olurken, halka arzın büyüklüğü 3.25 milyar lira oldu ve borsada gerçekleşen en büyük halka arzlarından biri olmuştu.

HALKBANK ÖZEL SEKTÖRLE REKABET EDİYORDU

Halkbank da geçtiğimiz yıl halka arz edilmiş, Halkbank'ın bu arzı 2012 yılında Avrupa'nın 3. büyük hisse satışı olmuştu. İMKB tarihininse en büyük halka arzı olarak dikkat çekmişti. Halkbank bu hisse satışları sonucu özel bankacılık yapan şirketlerle rekabet yapabilir hale gelmişti. Murat Boz'un oynadığı televizyon reklamıyla da dikkat çekmişti.

OPERASYON SONRASI DEĞER KAYBI YAŞADILAR

Dün başlatılan yolsuzluk operasyonuyla adı anılan Halkbank ve Emlak GYO devletin kurumları olmasıyla dikkat çekiyor. Son yıllarda başarıları ve yatırımlarıyla anılan her iki şirket de dünkü haberlerden sonra değer kaybına uğradı. Foreks verilerine göre Emlak GYO %2,59 değer kaybederken, Halkbank %3,61 değer kaybına uğradı. İki kurumun bir günde kaybettiği toplam değerin 25 milyon dolar olduğu olduğu öğrenildi.

SPK'NIN NE YAPACAĞI MERAK EDİLİYOR

İki gündür yaşanan bu gelişmelerle değer kaybına uğrayan devlet kurumlarının kaybettiği paranı halkın parası olması dikkat çekiyor. Başlatılan operasyonların etkileriyle ilgili Serbest Piyasalar Kurumu'nun ne yapacağı merak ediliyor. Henüz bir açıklama yapmayan SPK'nın bu konudaki duruşunun önemli olduğu söyleniyor.