OPET’in kurucusu: Şoförüm benim 3 katım maaş alıyor

fikret öztürk

Habertürk gazetesinden Meltem Ersoy'un haberine göre; OPET’in kurucusu ve ortağı Fikret Öztürk, son olarak Total’in Türkiye’den çıkacağı iddialarıyla gündeme gelen akaryakıtta tavan fiyat uygulaması ve karlılık tartışmalarını değerlendirdi.

"EPDK'NIN AYAR VERMESİ GEREKLİ"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) tavan fiyat uygulamasını “Arada sırada sektöre ayar veriliyor” diye yorumlayan Öztürk, “Ayar verilmesi de gerekiyor. Her iki tarafın da ayarı kaçırdığı oluyor, hiçbir şey tek taraflı olmaz. Ama bu ayarlar da geçici uygulamalardır, ben geleceğe umutla bakıyorum” dedi.

Öztürk, Total’in Türkiye’den çıkacağı iddiasını kendilerinden örnek vererek “Biz de zamanında Bulgaristan’a girdik, para kazanamadık, çıktık. Ticarette normal şeyler bunlar” diye değerlendirdi. Öztürk, “Sektörde yabancıların beceremeyip yerlilerin becerdiği şey nedir?” sorusunu “Bizim de fazla becerip beceremediğimiz belli değil de biz yerli oyuncu olarak sabırlı olmak zorundayız” diye yanıtladı.

OBAMA’YA GOLF

Öztürk, yeni girdikleri turizm sektörünün kendilerini daha çok heyecanlandırdığını ifade ederken, Antalya’da Nisan 2014’te açtıkları Regnum Carya Oteli’nin kasım ayında yapılacak G20 toplantılarında merkez otel seçildiğini hatırlattı. Öztürk, niyetlerinin ABD Başkanı Barack Obama’ya da golf oynatmak olduğunu söyledi. Öztürk, golf turistinin normal turiste göre daha çok harcama yaptığını ve ölü sezon olan mart-nisan ile ekim-kasım aylarını canlandırdığını vurguladı. Otellerinin yanında Sun Zeynep Oteli aldıklarını anımsatan Öztürk, buraya yeni bir otel inşa etmeyi planladıklarını kaydetti.

"ŞOFÖRÜM 3 KATIM EMEKLİ MAAŞI ALIYOR"

Yaklaşık 40 sene önce eşiyle birlikte öğretmenlikten girişimciliğe girdiklerini hatırlatan Öztürk, “Bağ-kur emeklisi olduğum için 900 TL emekli maaşı alıyorum. Şoförümün emekli maaşı 2 bin 800 TL” diye konuştu.