Oppo, ön kamera deliğini gizlemek için zekice bir patent aldı
Özel Haber

Oppo, ekranın üst kısmında bulunan ön kamera deliğini gizlemek için iki yeni patent aldı. 18 ve 22 Ocak'ta Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yayınlanan bu patentler, ön kamera deliğini, uygulama simgesi haline getirerek tamamen gizlemeye çalışıyor.

oppo

İki patentten birincisi, sol üstteki ön kamerayı uygulama simgesi haline getiren bir kamera uygulamasıyla, ekranın üzerinde konumlanan birkaç uygulama simgesinden oluşuyor. Gerçekten çok zekice hazırlanmış aşağıdaki patent görüntülerine baktığımızda, ikinci sıradaki uygulama simgesinin aslında ön kamera deliği olduğunu görüyoruz.

oppo

Yukarıdaki görüntüye baktığımızda, ekran sola doğru kaydırılsa bile ikinci sıradaki kamera uygulaması hep aynı yerde kalıyor ve bu da kamera deliğinin gizliliğini korumuş oluyor.

SAMSUNG'DA BENZER BİR PATENT ALMIŞTI

Oppo, böyle bir fikir ortaya atan ilk şirket değil. Yakın bir zamanda Samsung, ön kameranın etrafındaki alanda animasyon göstererek nasıl kamera deliğini kapatacağına dair bir patent almıştı. Oppo'nun, bu yeni patenti hayata geçirmek için ne kadar bekleyeceği bilinmezken, özellikle ön kamera deliğinden rahatsız olan akıllı telefon kullanıcıları için Oppo'nun fikri iyi bir çözüm olabilir.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji