OPTİMAR'ın genel seçim anketinde HDP çakıldı

OPTİMAR'ın genel seçim anketinde HDP çakıldı

Optimar Araştırma Şirketi ile Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (DESAV) işbirliğiyle yapılan araştırmada, ’bugün seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz’ sorusuna AK Parti cevabını verenlerin oranı yüzde 50.6, CHP cevabını verenlerin oranı ise yüzde 24.7 oldu.

Optimar Araştırma Şirketi, DESAV adına 10-18 Eylül tarihleri arasında Türkiye genelinde bir araştırma yaptı.

Anket kapsamında insanlara ilk olarak “Bugün Seçim Olsa” sorusu yöneltildi. Türkiye genelinde 5200 kişiyle yapılan araştırmaya katılanların verdiği sonuçlara göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuç şu şekilde oldu; AK Parti yüzde 50.6, CHP yüzde 24.7, MHP yüzde 14,5 HDP yüzde 6.8, Kararsız ve diğer yüzde 3.4.

OPTİMAR'ın genel seçim anketinde HDP çakıldı

HDP EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ

HDP'li Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde herkesi kucaklayıcı tavrı, seçim sonrası anketlere artı olarak yansımış, HDP ilk kez yüzde 10 barajını aşmıştı.

Fakat Lice'de başlayan PKK'lı heykeli provokasyonunun ardından HDP'lilerin karıştığı ve giderek 'şahinleştiği' olaylar dizisi, partinin Cuhmurbaşkanı seçiminde yakaladığı yükseliş trendini genel seçimlerde sürdürememesine neden oldu.

Geçtiğimiz hafta ANAR'ın yayınladığı genel seçim anketinde HDP'nin yüzde 8,2 oranına düştüğü göze çarpmıştı. Son olarak OPTİMAR'ın anketinde ortaya çıkan 6,8 oranı ise HDP'nin dibe vurduğunu gösterdi.

Komutandan Kışanak'a burası benim devletimse çıkın dışarı - İZLE

OPTİMAR'ın genel seçim anketinde HDP çakıldı