ORC şirketinin son seçim anketi

ORC şirketinin son seçim anketi

ENSONHABER.COM/ÖZEL AKP yüzde 47'lerin çok altında bir sonuç elde ederken CHP de yüzde 30'ların altında bir rakam elde etti.

Araştırma şirketinin yaptığı son ankete göre, 'Türkiye'nin en büyük sorunu nedir' sorusuna verilen cevaplarda ilk sırayı yüzde 25 ile işsizlik aldı. Onu yüzde 16 ile terör takip ederken ekonomik sıkıntı üçüncü, eğitim dördüncü ve türban ise beşinci oldu.

AB'YE GİRECEĞİMİZE İNANMIYORUZ

Türkiye'nin AB'ye gireceğine inananların sayısı sadece yüzde 14 oranında kalırken, yüzde 67 oranındaki katılımcılar Türkiye'nin AB'ye gireceğine inanmıyor. Ankette sorulan 'AK Parti iktidarını başarılı buluyor musunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 53.4'ü evet derken yüzde 39.5'i de hayır yanıtını verdi. Yüzde 7.1 oranında ise fikrim yok yanıtı geldi.

Anket sorularını ve oranları görmek için tıklayın

YENİ CHP BAŞARILI OLUR MU

'Yeni CHP başarılı olur mu?' sorusuna verilen cevapların oranı ise dikkat çekici: ‘CHP'nin yeni yönetiminin önümüzdeki seçimlerde başarılı olacağına inanıyor musunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 25.5'i evet başarılı olur derken yüzde 60.8'i nhayır başarılı olmaz cevabını verdi. Yüzde 13'lük bir kesim ise fikrim yok yanıtını verdi.

PARTİLERİN OY ORANI

'Önümüzdeki seçimde hangi partiye oy vereceksiniz?' anketinde katılımcıların yüzde 39'u AKP derken yüzde 25'i CHP, yüzde 11.6'sı MHP ve yüzde 6.2'si de BDP dedi. En güvenilir kurum anketinde dikkat çekici bir sonuç çıktı.

DİYANET TSK

En güvenilir iki kurum yüzde 68 ile TSK, yüzde 67 ile Diyanet ilk sırada yer aldı.

*Anketi yapan Objektif Research Center ile Objektif Research & Information Services'in herhangi bir bağlantısı söz konusu değil