Ordu Çevre Yolu Projesi yakıt tasarrufu sağlayacak
AA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu Projesi ile ilgili konuştu.

Ordu Çevre Yolu Projesi yakıt tasarrufu sağlayacak

"MART AYINDA TAMAMI HİZMETE AÇILACAK"

Çevre Yolu'nun ilk bölümünün Mart 2017'de hizmete gireceğini belirten Yılmaz, "Yaklaşık 10,5 kilometrelik alanın çok şükür ki tünel bölümlerinin tamamı bitmiş durumda ve asfaltlama aşamasına gelindi. İnşallah yılbaşı sonrası, ki bizim hedeflediğimiz takvim, arkadaşlarımızın bize verdiği süreç de o noktada, mart ayı itibarıyla ilk bölümünün tamamı hizmete açılacak" dedi.

Ordu Çevre Yolu Projesi yakıt tasarrufu sağlayacak

YAKIT TASARRUFU OLACAK

Enver Yılmaz, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Karadeniz Sahil Yolu'na faydasının büyük olacağına dikkati çekerek, "Biliyorsunuz, yaz döneminde günlük 100 binin üzerinde aracın geçtiği bir ildeyiz. Buraya giren araçlar en az sadece Altınordu ilçesinde yaklaşık 35-40 dakika normal trafikte kalıyorlar. 100 bin aracın 35-40 dakika trafikte kalması ve harcadığı yakıt dikkate alındığında, inanıyorum ki çevre yolu 1 yıl ya da 2 yıla kalmadan yapmış olduğu yakıt tasarrufu ile kendini amorti etmiş olacak. İkincisi Altınordu ilçesinde şehirde trafikten dolayı bir huzur yok. Artık şehir trafiği kontrol edilemiyor. O kadar çok araç sayısı yoğunlaştı ki araçlar yollara sığmıyor. O yüzden çevre yolu alternatif bir güzergah. Çevre Yolu Büyükşehir Ordu'nun hem gelişmişliğinin göstergesi hem de büyükşehrin en büyük nimetlerinden bir tanesi. Dolayısıyla transit olarak gelip geçmenin rahatlığı olacağı gibi, şehir nüfusundaki rahatlık, kazaların azalması ve tasarruflar sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)