Ordu Ünye Port inşaat çalışmaları başladı

ünye

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye'de bulunan mevcut liman üzerinde hazırlattığı kapasite artırım projesi (Ünye Port) yaklaşık 1.8 km'lik yeni alanda mükemmel alt yapısı, modern ellecleme ekipmanları ve çağdas terminal yönetimi anlayışı ile Türkiye'nin yanı sıra bölge ülkelere ve Türk Cumhuriyetlerine hizmet verecek.

KARADENİZ'İN EN BÜYÜCÜ OLACAK

Hazırlanan proje ile birlikte bölgenin yanı sıra Karadeniz'de en büyük liman olacak Ünye Port, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin iddialı projeleri arasında yer alıyor. Proje kapsamında toplam 3 bin metrelik yeni dalgakıran inşasıyla başlayacak çalışmalar sonrasında, 500 bin metrekareye ulaşacak terminal stok sahasında kaya dolgusuna geçilecek. L Etapta bin 150 metre uzunlukta ve 14 metre derinlikte, II. Etapta ise ilave olarak 700 metre uzunlukta ve 18 metre derinlikte, tam donanımlı toplam bin 850 metrelik rıhtımlar olacak. Projeye göre III. Etap ta dalgakıranın iç kısmında 1.150 metre uzunlukta ve 22 metre derinlikte ayrı bir rıhtım imkânının sağlanacagı liman; özel deniz vasıtaları, petrol platformları, proje yükleri taşıyan özel gemileri ve yarı batmalı platformlar gibi derin su ihtiyacı olan deniz vasıtalarına hizmet verebilecek.

PROJEDE YOK YOK

Tüm Karadeniz Bölgesini etkileyecek ve Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecek bir yatırım ve isletme anlayışı ile tasarlanan limanda Ro-Ro iskelesi, kurvaziyer yolcu gemileri için terminal tesisleri, liman vasıtaları, pllotaj ve liman idareleri, römorkörler, kurtarma istasyonları, kara ve deniz itfaiyesi, sahil güvenlik gibi yan isletmeler için ayrıca 1.050 metre rıhtımlar ve ilgili tesisler bulunacak.Kapalı alan olarak 18.000 metrekare CFS binalarının yer alacağı limanda bunun 6 bin metrekaresi soğuk depo olarak hizmet verecek. Ünye Limanı, konteyner içini doldurma, boşaltma ve ardiye hizmetinde bölgeye canlılık getirecek. Ünye Liman Kompleksi. birbirinden bağımsız üç ayrı rıhtım bölgesine ayrı yollarla gidilecek şekilde inşa edilecek, böylece etaplara ve gelişen ticari şartlara göre yapılacak tevsi islerinin diğer rıhtımları etkilemesi engellenmiş olacak. Ünye Konteyner Limanı'nın (Ünye Port) hizmete girmesi ile birlikte Türkiye'yi liman konusunda tüm Karadeniz'de lider hale getirmesi planlanıyor.