Ordu'da tarihi evler restore ediliyor

f

Ordu’nun Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta bulunan 19. yüzyıl otantik mimarisinin hakim olduğu iki adet tarihi evin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Tekintaş’a incelemelerinde Altınordu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Erdinç Kul ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç de yalnız bırakmadı. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Tekintaş, "Daha önce yaptığımız incelemede inşaatın ilk aşamasındaydık belli aksaklıklar vardı onların düzenlenmesi gerekiyordu şimdi tamamen şekil ortaya çıktı. Burada iki binayı restore ediyoruz. Bir tanesi 3 kat bir tanesi 4 kattır. Birisi 33 metrekare tabanlı yüksek bir bina birisi de 66 metrekare tabanlı 3 katlı olarak yapılıyor" diye konuştu.

"BUGÜNKÜ TEKNOLOJİK İMKANLAR KULLANILACAK"

Restorasyonun tarihi dokusuna uygun yapıldığını belirten Başkan Tekintaş, "Hiç bir şeyi değiştirmeden düzenini bozmadan ama bugünkü teknolojik imkanları da kullanarak daha verimli daha güzel bir hale getirme mücadelesi veriyoruz. Kullanımları halk nasıl istiyorsa öyle olacak. Hem bugünü yaşatalım hem de geçmişi buraya taşıyalım istediğimiz için daha dikkatli titiz bir çalışma yapıyoruz. Diğer yandan gördüğümüz aksaklıkları da bugün tespit ederek bundan sonraki süreci hızlandırmak durumundayız. Yakın süre içerisinde binaların dış mekanları kapatılmış olacak çatılar kapatılmış olacak ondan sonra iç dizaynına devam edeceğiz” dedi.

"ESKİ ORDU'YU HİSSETİRMELİYİZ"

Diğer arsalarda mülkiyeti ya da kullanımı elinde olan hissedarlarla görüşerek orada bulunan tarihi evleri aslına uygun şekilde yeniden yapmayı planladıklarını ifade eden Tekintaş, “Bağış ya da kamulaştırma yoluyla veya bize talep yoluyla diğer binaları da alıp hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü menekşe sokak bizim için tarihi Ordu evlerinin olduğu bir sokak burayı turizme kazandırmamız, hem de mevcut tarih dokusunu da hayata geçirerek eski Ordu'yu mutlaka gelenlere hissettirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.