Öğrenci, üniversite yönetimine açtığı davayı kazandı
ensonhaber.com

Zehra Betül Bulut, Senatoda kabul edilen kararın, Anayasa'nın kanun önünde eşitlik başlıklı ilkesini düzenleyen 10. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle, ağabeyi de olan avukat Efe Murat Bulut aracılığıyla Bursa 3. İdare Mahkemesine başvurarak yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini istedi.

BÜTÜNLEME SINAVLARA SINIRLAMA OLMAZ KARARI

Mahkeme, yürütmenin durdurulmasına hükmederek, bütünleme sınavlarına sınırlama olmaksızın tüm öğrencilerin alınmasına karar verdi.

Bu karar doğrultusunda, 28 Ocak Pazartesi günü yapılacak bütünleme sınavlarına sınırlama olmaksızın tüm öğrencilerin katılabileceği belirtildi.

Öğrenci, üniversite yönetimine açtığı davayı kazandı

KARAR 1 AY ÖNCE VERİLDİ

Zehra Betül Bulut, Yalova Üniversitesi Yerleşkesi'nde yaptığı açıklamada, Senatonun bütünleme sınavlarıyla ilgili kararı geçen aralık ayının sonunda verdiğini söyledi.

"BÜTÜNLEME HAKTIR"

Bulut, "Biz Senatonun aldığı kararın bütününe asla karşı değildik çünkü bütünleme bir haktır. Öğrencilere getirilen bir haktır ve bunun sınırlandırılmasına karşıydık. Senatonun verdiği kararda bütünleme sınavı getirilecek evet ama 3 sınava kadar. Öğrenciler 3 sınavdan fazlasından kaldığında bütünleme sınavına giremez. Ben de eşitlikten yana olduğumdan dolayı herkesin bütünleme sınavına girmesi, arkadaşlarımızın öğrencilerin bütünleme sınavına girmesi gerektiği düşüncesindeydim." dedi.

Öğrenci, üniversite yönetimine açtığı davayı kazandı

MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Bulut, "Mahkeme de haklı olduğumuzu tespit etti Anayasa'nın 10. maddesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğu düşüncesiyle. Bizim haklı olduğumuza karar verdi ve yürütmeyi durdurdu." diye konuştu.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO