Org. Tuncer Kılınç: 28 Şubat bitmedi

Org. Tuncer Kılınç: 28 Şubat bitmedi

Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, 28 Şubat süreci neden yarım kaldı sorusunun cevabını Aydınlık gazetesinde verdiği röportajda cevapladı: "28 Şubat süreci hâlâ devam ediyor. Sadece kesinti var. Çağdaşlıkla çağdışı düşüncelerin uğraşması bin yıl da eder on bin yıl da. Türkiye her zaman AKP ile idare edilmeyecektir. Yarın bu görüntü değişecektir"

28 ŞUBAT'I ANLATTI

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, 28 Şubat ve sonrasında yaşananları, Aydınlıka anlattı. 28 Şubatta neler yaşandı, MGK'da alınan tedbir kararları neden yaşama geçirilemedi, AKP nasıl iktidara getirildi, Avrupa ve ABD'nin bundaki rolü neydi? Ergenekon tertibi ve TSK, "Bin yıl sürecek dediler on yıl bile süremedi" tartışmaları için ne dedi?

SÜRECİN DEVAMI GELMEDİ

Aydınlık: 28 Şubatta alınan kararlar neden uygulanamadı?

E.MGK Genel Sekreteri Org. Tuncer Kılınç: 28 Şubatta MGK'nın almış olduğu kararlarda maalesef her şey tamamlanamamıştır. Alınan kararların takip edilmesinde hükümetin alması gereken tedbirler vardı. Bu tedbirlerin alınmasında bir takım gecikmeler vardı. İlk başta eğitimin 8 yıla çıkarılması devrim gibi bir tutumdu. Bu sağlandıktan sonra diğer konular üzerinde çok fazla durulmadı. Bu sürecin devamını getirmek mümkün olmadı. Ondan sonraki dönemde de bir şekilde iktidarlar sık sık değişmek zorunda kaldı. 1999'dan 2002'ye kadar çok değişiklik oldu. Alınan kararların takibi de yapılamadı.