Organlarıyla 5 kişiye umut oldu
DHA

Konya'da arkadaşları ile birlikte oturduğu çay oçağında fenalaşan Ramazan Yavuz, ambulansla Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yavuz'un yapılan tetkiklerde beyin kanaması geçirdiği saptandı.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Müdahalelere rağmen dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Yavuz'un organları ailesinin isteği ile bağışladı. Başarılı bir operasyonla Ramazan Yavuz'un karaciğeri, iki böbreği ve korneaları alındı. Yavuz'un karaciğeri Antalya'da özel bir hastanaye, böbrekleri Ankara Üniversitesi'ne, korneaları ise Konya Numune Hastanesi'ne nakledilmek üzere gönderildi.

5 KİŞİYE UMUT OLDU

Operasyonun başarılı geçtiğini ve alınan organların 5 kişiye umut olacağını belirten Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Erikoğlu, şöyle dedi:

"Bugün beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organlarını almak zorunda kaldık. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu bizim için üzücü bir olay ama sevindirici tarafı 3 tane majör organ dediğimiz karaciğer ve iki böbrek aynı zamanda ikide kornea olmak üzere 5 kişide bu hastanın bağışladığı organlar sayesinde hayata tutunmuş olacak. Karaciğeri Antalya'da özel bir hastaneye, böbrekleri Ankara Üniversite'ne gönderdik. Kornealarda burada Konya Numune Hastanesinde kalacak."

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)