Ortaköy Camisi Dünya Saati etkinliği için ışıklarını kapattı
AA

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nca (WWF) 172 ülkede düzenlenen "Dünya Saati" etkinliğine, İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü ve Dolmabahçe Sarayı gibi sembolik eserlerin yanı sıra çok sayıda kurum, kuruluş ve kişi de destek verdi.

Ortaköy Camisi Dünya Saati etkinliği için ışıklarını kapattı

1 SAAT IŞIKLARI KAPATILDI

Vakfın, küresel iklim değişikliği başta olmak üzere çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla yürüttüğü kampanya kapsamında; Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Ayasofya Müzesi, Topkapı Müzesi ile bazı bankaların genel müdürlükleri, oteller, eğitim kurumları, sigorta şirketleri, alışveriş siteleri, İstanbul'daki birçok tarihi cami, 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını kapattı.

Ortaköy Camisi Dünya Saati etkinliği için ışıklarını kapattı

START ORTAKÖY İSKELESİ'NDEN VERİLDİ

Bu yıl "60+" sloganıyla yola çıkan ve www.dunyasaati.org sitesi aracılığıyla bireylere ve kurumlara ulaşan kampanyaya, Beylerbeyi Camisi ile Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camii bu yıl ilk kez katıldı.

Ortaköy Camisi Dünya Saati etkinliği için ışıklarını kapattı

Etkinliğin startı Ortaköy İskelesi'nde verildi. Burada bir araya gelen WWF-Türkiye üyeleri, üzerinde "60+" ve "Earth Hour" yazan tişörtler giydi ve harflerin yer aldığı dövizlerle "#DÜNYASAATİ" yazısını oluşturdu.

DÜNYADA İLK 2007'DE BAŞLATILDI

Burada gazetecilere açıklama yapan WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, "Dünya Saati" etkinliğinin, WWF tarafından dünya genelinde 2007'de "iklim değişikliğine ve çevre sorunlarına dikkati çekmek" amacıyla başlatıldığını anımsattı.

HER MART AYININ SON CUMARTESİNDE UYGULANIYOR

Etkinliğin 2009'dan bu yana Türkiye'de de gerçekleştirildiğini belirten Baştak, şunları kaydetti:

"Her yıl Mart ayının son cumartesi günü yerel saatle 20.30-21.30 arasında tüm dünyada ışıklar bir saatliğine kapatılıyor. Hareket dünyada çok hızlı yayılmaya başlıyor. Bu sene rekor bir katılımla 172 ülkeden 7 binden fazla şehir yer alıyor. Yüz binlerce insan destek veriyor. Türkiye'den de 30'dan fazla şehir katıldı. Edirne'nin Keşan ilçesinden Van'ın Çatak ilçesine kadar birçok belediye, valilik, kurum ve kuruluş ışıklarını kapattı. Bunun yanı sıra anıt binalar ışıklarını kapatarak destek oldu. 1632 kurum ışıklarını kapatarak destek verdi. Dünyadaki anıt binalar ve mekanlar da ışıklarını kapattı. 60+ sloganımızdaki '+', bir saatin yeterli olmadığı, bu sorunlara gösterdiğimiz dikkati hayatımızın her anında göstermemiz gerektiği anlamına gelir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)