Osmanlı prensesi evinden atılmamak için mücadele veriyor

prenses

New York Times gazetesinde yer alan habere göre; 2'nci Abdülhamit'in torunu, Şehzade Ertuğrul Osman'ın karısı Prenses Zeynep Osman, New York'ta kirada oturduğu 2 odalı daireden atılmamak için hukuk mücadelesi veriyor.

DAİRE 3 YIL ÖNCE EL DEĞİŞTİRDİ

Habere göre; 2009'da 97 yaşında ölen Ertuğrul Osman'ın 1945'te yerleştiği daire üç yıl önce el değiştirdi. Manhattan Lexington bulvarındaki dairenin bulunduğu 3 katlı apartmanı 10.1 milyon dolara alan Avi Dishi adlı ev sahibi, ertesi yıl mahkeme aracılığıyla Zeynep Osman'a tahliye emri gönderdi. Zeynep Osman'ın avukatı Maddy Tarnofsky, tahliye emrinin E. Osman (Ertuğrul Osman) ve G. Osman (Ertuğrul Osman'ın 1985'te ölen ilk karısı) adına gönderilmesi üzerine 'Ölü kişileri tahliye edemezsiniz' diyerek karara itiraz etti.

EVDEN ATILMAMAK İÇİN HUKUK MÜCADELESİ VERİYOR

Ev sahibi Avi Dishi, Ertuğrul Osman ve Gulda Osman'ın öldüğünü bilmediğini, Zeynep Osman'ın hiçbir zaman ilk adını kullanmadığını söyledi. Mahkeme Zeynep Osman'ın avukatının itirazını yerinde bulmadı. Evsahibinin avukatları Zeynep Osman'dan ölüm, evlilik sertifikası ve 1991'den kalma faturalar gibi bu dairede kalmaya hakkı olduğunu kanıtlayacak belgeler istiyor.

Osmanlı prensesi evinden atılmamak için mücadele veriyor

"GİTMEK BANA ACI VERİYOR"

Zeynep Osman, buraya 1991'de Ertuğrul Osman'la evlendikten sonra yerleşmişti. Yan apartmanı da 2010'da satın alan Avi Dishi, mahkemede verdiği ifadesinde "Ciddi miktarda bir para karşılığında Osman'ın evi boşaltıp memleketine (Ev sahibi, 'Ukrayna'ydı herhalde' diyor) dönmeye hazır olduğuna inandığını" söylüyor. Zeynep Osman da, "Gitmek bana acı veriyor, fakat makûl olmalı. Belli bir yaşam tarzına alıştım, beni bir çırpıda atamaz" diyor.

OSMANLI PRENSESİ ZEYNEP OSMAN

New York Times, çatısı damlatan 10 metre genişliğindeki dairenin 125 dönümlük Yıldız Sarayı'yla karşılaştırıldığında "baraka" gibi kaldığına dikkat çekiyor. Türkiye'de doğan Zeynep Osman (Tarzi), 1920'lerde Afganistan'ı terk etmek zorunda kalan Afgan Prensi Abdulfettah Tarzi ve Pakize Tarzi'nin kızı.