ÖSO El-Bab'a doğru ilerliyor
Ajanslar

ÖSOP

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı operasyonunda Türkiye sınırındaki Azez-Cerablus hattını tamamen IŞİD’den temizleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri El Bab’a doğru ilerliyor.

17 KM KALDI

El Bab’ın çevresindeki Akhtarin, Taşlıhöyük ve Havahöyük köylerine operasyon başlatan muhaliflerin 8 kilometre ilerlediği ve El Bab’a 17 kilometrelik uzaklıkta oldukları öğrenildi.

ÖSO El-Bab'a doğru ilerliyor

KESKİN NİŞANCILARLA BEKLİYORLAR

Yerel kaynaklar, IŞİD’li bir canlı bombanın Akhtarin’deki sivillerin arasına karıştığını, terör örgütünün El Bab çevresine de keskin nişancılar yerleştirdiğini bildirdi.

SAVAŞ UÇAKLARINDAN DESTEK

ÖSO’nun köyleri kuşatma operasyonuna savaş uçaklarının da destek verdiği öğrenildi.

SİVİLLERİ KALKAN OLARAK KULLANIYORLAR

Suriye’de büyük toprak kaybeden IŞİD’li teröristlerin Havahöyük kırsalındaki Tileli Köyü’nde ise sivilleri kalkan olarak kullandığı fark edildi.

ÖSO El-Bab'a doğru ilerliyor

'IŞİD İÇİN İKİNCİ BAŞKENT'

Çobanbey’nin (El Rai) 30 kilometre güneyinde yer alan El Bab, Halep’in en büyük ilçesi, bölgenin sanayi ve ticaret merkezi olması nedeniyle stratejik öneme sahip. Bu nedenle El Bab, Suriye’de Rakka’dan sonra IŞİD’in en önemli yeri. Örgüt bu kenti ‘ikinci başkent’ olarak tanımlıyor. Askeri uzmanlar, ÖSO’nun El Bab’a yönelmesi durumunda şimdiye kadar pek karşılaşmadığı IŞİD direnciyle burada karşılaşabileceğini değerlendiriyor. Bunun nedeni, Cerablus, Menbiç ve Çobanbey civarından kaçan IŞİD militanlarının El Bab’a konuşlanmış olmaları ve örgütün bu kentte tabanının olması. ÖSO’nun El Bab’a saldırıya geçmeden önce ciddi şekilde güç toplaması ve iyi harekât planları yapılması gerektiği bildirildi.

Cerablus kalkanı büyüyor VİDEO