Otopark sıkıntısına katlı çözüm

g

Yapılan araştırmalara göre şehir merkezlerinin kalabalık semtlerinde insanlar park yeri bulmak için ortalama 20 dakika harcıyor. Ana arterler dışındaki yollarda trafiğin yüzde 30'unu park arayanlar oluşturuyor.

YENİ İMAR KANUNU SİSTEMİN KAPISINI AÇTI

Otoparkların yetersizliği de ayrı bir sorun. Bu sorunun çözümünde ortaya çıkan son alternatif ise katlı otopark oldu. Sabah gazetesinin haberine göre, dünyada inşaat yapmadan ve yeni imar alanları oluşturmadan mevcut park alanları içerisine kurulan bu sistem, mevcut kapasiteyi 50'ye katlıyor.

Yani 3 araçlık yere 50 araç park edebiliyor. Ancak bu sistem Türkiye'deki mevcut İmar Kanunu'nda tanımlanmadığı için yaygınlaşamamıştı. Yeni İmar Kanunu ise bu sistemin kapısını açarak yeni bir pazar yaratacak.

PARA ALIP YAPMADILAR

15 yıldır bu alanda Bursa'da 20 bin metrekare üzerinde üretim yapıp 42 ülkeye ihraç eden Sanpark'ın Genel Koordinatörü Cüneyt Şener, "Eski imar kanunda binayı yapan belediyeye gidip bana otopark yap deyip parasını veriyordu. Ancak bu verilen paralar ne yazık ki otopark yapımları için kullanılmadı" dedi.

Kanun çıktıktan sonra çok büyük bir pazar oluşacağını dile getiren Şener, "Kanunla, otopark makinelerinin otopark alanları için geçerli bir alternatif olduğu tanımlanacak" dedi. "Japonya'da araç almak için otopark tapunuzun olması gerekiyor" diyen Şener, pazardaki Alman tekelini kıracaklarını söyledi.

Şener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Apart Park projesi kapsamında otopark tapusu satarak herkesin otopark yerine sahip olmasını sağlamaya çalıştığını anlattı. Projenin yaptıkları işi tamamladığını belirten Şener, "300 bin TL'lik araba alıp sokağa bırakıyorsunuz. Bu ortadan kalkacak" dedi.