Özcan Tikit: Hakan Fidan neden hedefte

Özcan Tikit: Hakan Fidan neden hedefte

17 Aralık ve 25 Aralık'ta hükümeti hedef alan operasyonların öncesinde, AK Parti ile Cemaat kavgasındaki krizi, 7 Şubat 2012'de Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması başlatmıştı.

İsrail'in de Cemaat'in de istemediği bir isim olan Hakan Fidan'ın neden hedef tahtasına konduğu ise o gün bugündür tartışılan bir konu olmuştu.

Cemaat'in Hakan Fidan'a yönelik operasyon çabasında başta İsrail olmak üzere dış istihbarat servisleriyle nasıl bir ilişki kurduğunu deşifre eden yazı Habertürk'teki Özcan Tikit'ten geldi. Tikit, Hakan Fidan'ın; İsrail, ABD'deki Neo-Conlar ve Türkiye'deki bazı kesimler tarafından istenmediğini belirterek, neden hedefte olduğunu anlattı.

İşte o açıklamalardan satır başları;

''FİDAN İRANCI OLMAKLA SUÇLANDI''

''Eski İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, 2010'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan “rahatsız olduklarını” açıkladı. Ankara, Kürecik'e radar kurulmasına başta itiraz edince ikinci hamle geldi. Türkiye bir kez daha Fidan üzerinden hedef alındı ve ABD'deki Neo-Con tayfası tarafından İrancı olmakla suçlandı. Ama nedense kimse düşünmedi; bir MİT Müsteşarı'nın İrancı olması nasıl mümkün olur, mesela kariyerine ne faydası olurdu ki? Komik değil mi(!)

Suçlamalar Neo-Con'lara yakın bir gazeteci olan David Ignatius'un geçen sene, İranlı 10 İsrail ajanının MİT tarafından ele verildiğini iddia etmesiyle devam etti. Hedefteki isim yine Fidan'dı.

FİDAN AÇIKÇA TEHDİT EDİLDİ

Yahudi lobisinin sitesi Jewish Press ise hepsinden cüretkâr çıktı. Sitenin yazarı Yori Yanover, “Fidan bir sabah aracına binerken bombayla havaya uçurulmayı hak ediyor” diye yazarak MİT Müsteşarı'nı açıkça tehdit etti.

İsrail ve Neo-Con tayfanın Fidan'ı “hedef” ilan etmesine şaşıracak değiliz. Fidan'ın MİT'i küresel bir istihbarat teşkilatına dönüştürmeye çalıştığı biliniyor. Bunun için de hazmedilemiyor. MİT'i babasının malı gibi görenlerin bu durum karşısında rahatsız olmaları normal.

DOSYANIN HAZIRLANIŞ AŞAMASI

Normal olmayan, başkalarının hesapları doğrultusunda Fidan'ı içeriden tehdit edebilen yerli Yori Yanover'lerdir. Bu yapının maşaları daha önce Oslo görüşmeleri üzerinden Fidan'a saldırmışlardı. Şimdi de yasadışı dinlemelere temel teşkil eden Selam-Tevhid dosyası yerli Yori Yanover'lerin yeni saldırı aracına dönüşmüş gibi görünüyor. Madem öyle gelin biz de, bu dosyanın hazırlanış aşamasına ilişkin dün gazetemizde Hilal Öztürk imzasıyla yayınlanan habere göz atalım.

TELEFONLAR YURTDIŞINDAN GÖREVLENDİRİLEN ADAMLARLA DİNLENİYOR

Haberde, Emniyet'teki “Paralel operasyonu”na ilişkin istihbarat soruşturmasından önemli iddialara yer veriliyor. Haberdeki 2 iddia hemen göze çarpıyor. İlki Fidan'ın, Başbakan'ın, bakanların ve gazetecilerin telefonlarının yurtdışındaki bir ofisten dinlendiğine işaret ediyor. İkinci iddiaysa; dinlemelerin kişi başına birer adamın görevlendirilmesi suretiyle yapıldığını gösteriyor. Üstelik “Paralel yapı”nın bu kadar çok dinlemeyi tek başına yapacak bir kapasitesi bulunmuyor. Yani... Yanisi şu, bu iddia doğruysa dosyayı hazırlayanlar bir istihbarat teşkilatıyla işbirliği yapmış demektir.

SUÇLAMALAR İÇİN MALZEME HAZIRLANDI

Ayrıca dosya hazırlanırken dinlemelerin aslına sadık kalınmamış. Dinlemeler “önceden hazırlanmış bir senaryoya göre” kurgulanmış. Deliller ve dinlemeler bu senaryo doğrultusunda toplanmış ya da üretilmiş. Söz konusu soruşturmanın bugün çok daha net olan haline bakılınca, belli ki önce hedef isimler belirlenmiş. Sonra onların etrafındaki bir halkanın görüşmeleri, ardından da rastlantısal bile olsa o halkanın etrafındaki üçüncü veya dördüncü şahıslar. Kısacası, önce hedef seçilip sonra suç isnat etmek için malzeme ayarlama çabasına girişilmiş, ilgisiz insanlar ve olaylar arasında irtibat kurulmuş gibi görünüyor.

AMAÇ NEYDİ

Dosya hazırlandıktan sonra da düğmeye basılmış. Bağlı polislere gönderilmiş. Polisler de dosyayı savcılara iletmiş. Savcılara da imzaları basıp operasyon emrini vermek kalmış. Amaç mı? Amacı görmek istiyorsak, operasyonun başarılı olması halinde bugün nasıl bir Türkiye'de yaşıyor olacağımızı düşüneceğiz. Başbakan'dan MİT Müsteşarı'na pek çok kişiye gözaltıların planlandığı, ekonominin çökertildiği, hükümetin düşürülmesinin hedeflendiği bir ülke...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN