Özdil'i bedava Nutuk dağıtarak protesto eden liseli genç
AA

Üsküdar Amerikan Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ata Mollaoğlu, İstiklal Caddesi girişinde Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabını, vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Özdil'i bedava Nutuk dağıtarak protesto eden liseli genç

Gazetecilere açıklama yapan Mollaoğlu, "Mustafa Kemal" kitabının 2 bin 500 liraya satılmasına tepki göstermek amacıyla 57 Nutuk dağıttığını söyledi.

"AMACIM ATATÜRK'ÜN TİCARETE ALET EDİLMEMESİ"

Mustafa Kemal Atatürk'ün kaleminden çıkan kitabı bedavaya dağıttığını belirten Mollaoğlu, şunları söyledi: ''Amacım; Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli milli değerlerimizden birisi olduğunu göstermek ve bunun hiçbir şekilde ticarete dökülmemesi gerektiğini belirtmek. Bu tepkim sadece bu olayla ilgili değil, Atatürk değil başka milli değerlerimiz de sömürülür, her zaman bu olur. Bizim yapmamız gereken buna tepki göstermek, olabildiğince elimizi güçlü tutmak ve her zaman birlik olup bunlara izin vermemek.''

Özdil'i bedava Nutuk dağıtarak protesto eden liseli genç

Lise öğrencisinden Yılmaz Özdil'e tepki VİDEO

"BAŞKA YERLERDE DE DAĞITACAĞIM"

Başka yerlerde de Nutuk dağıtımına devam edeceğini dile getiren Mollaoğlu, şöyle devam etti:
''57 yıl bizim ülkemize hizmet edebildi, keşke daha uzun yaşasaydı da ülkemize daha uzun hizmet edebilseydi. Bu yüzden 57 kitap dağıtmayı uygun gördüm. Bir kitabın 2 bin 500 liraya satılmaması gerekiyor.

Özdil'i bedava Nutuk dağıtarak protesto eden liseli genç

Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yazdığı Nutuk 25 lirayken, onun adına yazılmış kitabın altın kaplama da olsa, üzerinden balda akıtılsa 2 bin 500 lira etmemesi gerekiyor. Daha önemlisi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden ticaret yapanların sayısı cidden arttı. Kitap, satışlar bittikten sonra 1 milyon liradan açık arttırmaya sunuldu. Atatürk üzerinden ticaret yapılmasını uygun bulmuyorum. Yanlış bir davranış olduğunu düşünüyorum.''

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)