Özel kalem müdürüne cinsel taciz davası

Özel kalem müdürüne cinsel taciz davası

Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütürken yanında çalışan sekreter E.E.'ye cinsel içerikli mesajlar gönderdiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan N.K., 7 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

ÖZEL KALEMİN EMRİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Batman Valiliği'nden Trabzon'a atanınca, Batman İl Sağlık Müdürlüğü'nde taşeron şirket kadrosunda sekreter olarak çalışan 29 yaşındaki E.E. de Trazon'a geldi. Yine taşeron şirket kadrosuna giren E.E., Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü N.K.'nın emrinde çalışmaya başladı.

AKŞAM YEMEĞİNİ REDDEDİNCE TEHDİT EDİLDİ

Evli ve çocuğu bulunan 33 yaşındaki N.K., iddiaya göre göreve başladıktan birkaç ay sonra E.E.'nin cep telefonuna aşk mesajları göndermeye başladı. Müdürün bu ilgisine karşılık vermeyen E.E., iş dışında da birlikte vakit geçirme isteklerine olumsuz yanıt verince, iş yerinde sorunlar yaşamaya başladı. İddiaya göre son olarak N.K.'nın akşam yemeği teklifini reddeden sekreter E.E. tehdit edildi ve Özel İdare Müdürlüğü emrinde görevlendirildi.

Bu olay üzerine sekreter E.E., "Bana yüzlerce aşk mesajı çekti, mektup gönderdi. Karşılık vermediğim için beni sürdü" diyerek Özel Kalem Müdürü N.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayın duyulmasının ardından sekreter E.E., taşeron şirketindeki işinden oldu ve memleketi Malatya'ya döndü. Valilik tarafından açılan idari soruşturma sonucunda da Özel Kalem Müdürü N.K. de görevden alınarak İl Özel İdaresi bünyesinde görevlendirildi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Suç duyurusu üzerine konuyu inceleyen Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamade, Özel Kalem Müdürü N.K.'nın, sekreter E.E'ye telefonla cinsel taciz içerikli 6 mesaj attığı, ayrıca "Bu mesajlardan birine bahsedersen buradaki rızkın biter" diye tehdit mesajları gönderdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Şüpheli N.K., hiyerarşi ilişkisinden kaynaklanan nüfuzunu kötüye kullanarak suç işlediği iddiasıyla Trabzon 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde acılan davada, 'cinsel taciz' ve 'tehdit' suçlamasıyla 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.