Özge Ece Üner Kimdir?

ece üner

Hayatı

Özge Ece Üner, 1981 yılında İstanbul‘da doğdu. CNN Türk’ün bir dönem genel müdürlüğünü yapan Dinç Üner’in kızıdır. Liseyi Koç Özel Lisesi’nde okuduktan sonra Koç Üniversitesi Tarih ve Sosyoloji bölümünü bitirdi. Üniversiteden sonra Paris’e giderek Sarbonne Üniversitesi'nde Fransız dil eğitimini aldı. Devamında Brüksel'e giderek Avrupa Birliği konusunda eğitim aldı.

Tarih 8 Şubat 2013’ü gösterirken CNN Türk spikerlerinden olan Deniz Bayramoğlu ile Roma’da dünyaevine girdi.

Kariyeri

2003 yılında NTV’nin Avrupa Birliği muhabiri olarak göreve başladı. 3 yıl sürdürdüğü görevinden 2006’da ayrıldı. CNN Türk’le anlaşmadan evvel 4 ay kadar süreyle Star TV’de muhabirlik yaptı. 2006 yılında CNN Türk’te spor haberlerini sunmaya başladı. Bir süre Şirin Payzın’ın yerine sabah haberleri sundu. Yine CNN Türk’te Orkun Yazgan ile birlikte “Yeni Gün” programını sundu.

Habertürk Yılları

Ahu Özyurt ve Pelin Çift’in ardından 2009 yılında Yiğit Bulut aracılığıyla Habertürk’e transfer oldu. 2010 yılında “Olduğu Gibi” adlı tartışma programını, 2011 yılında “Akşam Raporu” isimli haber programını sundu. 2012 yılından beri “Enine Boyuna” adlı programı sunmaktadır.

Show TV Serüveni

Özge Ece Üner, Erhan Çelik’in Habertürk’e geçmesinin ardından Show TV kanalına transfer oldu. 6 Ocak 2014 tarihinden beri Show TV Ana Haber programını sunmaktadır.