Pamukoğlu'ndan CHP'ye bedelli tepkisi

Pamukoğlu'ndan CHP'ye bedelli tepkisi

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ''(Askerlik 6 ve 9 aya indirilecek' diye nerede yazıyor? Bizim programımızda. Nereden alındığı ortada. (Kılıçdaroğlu'na) Üstünü alamamış, altını alamamış ortasından almış'' dedi.

BİZİM PROGRAMIMIZDA VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Askerlik süresini 9 aya indireceğiz, aşamalı olarak 6 aya kadar indireceğiz'' şeklindeki sözlerini değerlendiren Pamukoğlu, şunları söyledi:

Osman Pamukoğlu'nun CHP'ye bedelli askerlik tepkisi

''Nerede yazıyor bu? Halk ve Eşitlik Partisi'nin programında var. 'Askerlik 6 ve 9 aya indirilecek' diye nerede yazıyor? Bizim programımızda. Nereden alındığı ortada. Üstünü alamamış, altını alamamış ortasından almış. Hırsızlık denilince ne anlıyorsunuz? Mal, mülk çalmak mı? Bu da aynı. Bedelliye gelince. 6 çeşit askerlik olmaz, eşitsizlik, haksızlık var. Bunu da söyledik. Önce hükümetteki parti buna çalışıyordu, işlerin kötü gideceğini anlayıp uyanık davranarak vazgeçti. Şimdi sıra bunda.''

BİRİSİ ELİNE KAĞIT TUTTURMUŞ

Askerliğin indirilmesiyle ilgili teknik konuların atlandığını belirten Pamukoğlu, ''Ordunun yeniden teşkilatlandırılması, yeni bir eğitim sistemi, acemi ve ihtisas eğitimi gibi bütün aşamalar var. Buradan çalıyor, bunu söylüyor sıkılmadan. Birisi eline kağıt tutuşturmuş'' dedi.