Terörden temizlenen Varto'da belediye çalışıyor
AA

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Varto Belediyesi, başlattığı projelerle ve yürüttüğü çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirdi.

Yıllardır ihmal edilen yolları asfaltla buluşturan, altyapı konusundaki eksiklikleri gideren belediye, mahallelerde de oyun parkları, sosyal yaşam alanları oluşturarak devletin imkanlarını vatandaşların hizmetini sunuyor.

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, imkanlarını en iyi şekilde değerlendirerek ilçedeki 20 mahalledeki cadde ve sokaklarda ilk kez sıcak asfalt çalışması yürüteceklerini söyledi.

"BELEDİYENİN ÇOK İMKANI VAR"

İlçenin 10 ay önce yapılan görevlendirmenin ardından belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde almasını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Çetin, "Varto Belediyesine her ay İller Bankasından bir milyon lira ödenek geliyor, kendi kaynaklarımızdan da 500 bin lira gelir elde ediyoruz. Bunun dışında ekstra kaynak yaratabiliriz, çünkü belediyenin çok imkanı var." dedi.

Terörden temizlenen Varto'da belediye çalışıyor

"ARTIK PARALAR DAĞA DEĞİL, ŞEHRİN HİZMETİNE HARCANIYOR"

Mehmet Nuri Çetin, 20 cadde ve sokağı kapsayan sıcak asfalt projesinin 2 milyon liraya mal olacağını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"İlçemizin su şebekesini yenilemek için 2 milyon, ikinci etap sıcak asfalt çalışmalarımıza da 3 milyon lira harcama yapacağız. İlçemizde yollar, parklar, spor salonları ve çay bahçeleri yapıp halkımızın hizmetine sunduk. Artık paralar dağa değil, şehrin hizmetine, insanlarımıza harcanıyor. Şeyh Edebali'nin dediği gibi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'. Biz insanlara en iyi hizmeti, konforu sunarak, en güzel şekilde yaşatmaya çalışıyoruz."

Terörden temizlenen Varto'da belediye çalışıyor

"TERÖR AZALDI HİZMETLER ARTTI"

İlçe sakinlerinden Ayten Sarıkaş, 30 yıldır yaşadıkları mahallede daha önce istedikleri hiçbir hizmeti alamadıklarını aktardı.

Hizmet alabilmek için görüştükleri belediye başkanlarının "Tamam, yapacağız" demesine rağmen sorunlarla ilgilenmediğini aktaran Sarıkaş, "Sayın Kaymakamımız göreve geldiğinden beri yollar yapılıyor, sularımız akıyor, köylere tüm hizmetler gidiyor. Biz Kaymakamımızdan çok memnunuz." diye konuştu.

Terörden temizlenen Varto'da belediye çalışıyor

Doğan Gündoğdu da Varto Belediyesine görevlendirme yapılmasının ardından hizmetlerin de yapılmaya başlandığını söyledi.

İlçede ilk kez yollara sıcak asfalt serildiğini dile getiren Gündoğdu, "Ana yollar ve sokaklara sıcak asfalt yapılıyor, ayrıca ilçemizin su şebekeleri yenileniyor, parklar kuruluyor. Terörün azalmasıyla birlikte ilçemizde güzel şeyler olmaya başladı. Şu anda ilçe halkı huzur ve rahatlık ortamında yaşamlarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.

Terörden temizlenen Varto'da belediye çalışıyor

Terörden temizlenen Varto'da belediye çalışıyor

Terörden temizlenen Varto'da belediye çalışıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)