Paralel yapının planına ait 20 yıllık belgeler bulundu
Detay Haber

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ/PDY'ye ilişkin soruşturma kapsamında geçtiğimiz ay "Fetullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen'e ait matbaada paralel yapıya ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgenin saklandığı" yönündeki ihbar alınmış, Salih Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

KOLİ KOLİ KAÇIRIYORLARDI

Yakutiye İlçesi Murat Paşa Mahallesi’nde bulunan matbaaya baskın düzenleyen polis, kaçırılmaya hazır halde bulunmuş kolilerde yüzlerce belge, video, kaset ve CD ele geçirdi. Belgelerin gizlendiği kolilerin ise kaçırılmaya hazır bir vaziyette, matbaanın girişine konulduğu tespit edildi. Savcılığın yaptığı incelemede paralel yapının 15-20 yıl öncesinden devleti ele geçirmeyi planlarını yaptığı ortaya çıktı.

Paralel yapının planına ait 20 yıllık belgeler bulundu

VAAZLARDA 'DEVLET İÇİNE NASIL SIZILIR' DERSİ

Dokümanlarda Gülen’in gruplar halinde 'vaaz' adı altında yaptığı sohbet videolarından himmetlerle eğitim kurumlarını her yere yayıp burada eğitim alan çocukların önce devlet memuru yapılması gerektiğini söylediği öğrenildi. Vaaz kasetlerinde Gülen'in o dönem 17-25 Aralık darbe girişiminin hayalini kurduğu ve yeterli güce kavuştuğunda devleti ele geçirmeyi hedeflediği ortaya çıktı.

KARDEŞİ SALİH GÜLEN YURT DIŞINA KAÇTI

Soruşturma kapsamında polis kaçırılmak istenen arşiv kolilerini ele geçirdi ancak matbaasına baskın yapılan ve ihanet belgeleri ele geçirilen Salih Gülen firar etti. Gülen'in operasyonu duyunca apar topar yurtdışına kaçtığı değerlendiriliyor.