Paralel yargı iddialarıyla ilgili çarpıcı belgeler

paralel yargı

Paralel yapının kirli ilişkileri A Haber ekranlarında ortaya çıkmaya devam ediyor. A Haber ekranlarında Sevilay Yükselir'in moderatörlüğündeki Yüzde Yüz Siyaset programı yine gündemi sarstı. Birbirinden ilginç açıklamaların yapıldığı programa, Sabah gazetesi özel istihbarat müdürü Abdurrahman Şimşek, Fidel Okan, Kezban Hatemi ve Prof Dr. Hüseyin Hatemi konuk oldu.

İşte konukların çarpıcı açıklamaları..

"BÜTÜN FİŞLEMELER TEK TEK YAZILMIŞ"

Fidel Okan'ın açıklamaları:

"Paralel yapı devletin her kademesine yerleşmeye başlayınca kendi arşivlerini tutmaya başladılar Bunu kimlerle yaptılar cemaat imamlarıyla. Burda her cemaat üyesinin cemaat pozisyonun gösteren rakam verilmiş. Paralel yapı kendi hakimlerinin tavır ve davranışlarını da izlemiş. Mesela mağdur müşteki ifadeleri alınıyor. Ben diyor Ağrı adliyesinde çalışmaktayım diyor. 2009 2010 yılında Ağrı Fen dersanesine gittim. Sınav sonuçlarının açıklandığı gün Endüsri meslek lisesinde görev yapan bir kişi bena İnfaz koruma memurluğunu kazandırdı. Ama bana aldığın ilk maaşı bize vereceksn dedi. Buralardan himmet adı altında paralar alındı. Devleti nasıl esir aldıları çok açık bir şekilde görülüyor. Bütün fişlemeleri tek tek yazmış. Şu saatte odasına geldi. Kendilerinden olanları da olmayanları da fişliyorlar."

"BÜTÜN ÇALIŞANLAR RAPOR EDİLMİŞ"

"Bu fişleme belgelerinde bütün çalışanların hepsi rapor edilmiş. İşte bazı kişilerle ilgili şöyle yazılmış. Dürüst sağlam namaz yok. Sigara içiyor Namaz yok. Namazı yok cemaate karşı. İnfaz koruma memurlarıyla ilgili itaatsiz başına buyruk gibi ifadeler yer almış."

"1900 HAKİM SAHTE RAPOR ALDI"

Abdurrahman Şimşek, rapor alan ve izne çıkan paralel yapı mensuplarının rakamlarını açıkladı:

"1900 hakim savcı HSYK seçimleri için sahte rapor aldı. HSYK Tetkik Hakimi İdris Berbe evimi sattım diyor. Bir kişi evini sattığını neden Adalet.org 'ta ilan eder. HSYK üyesi olduğunda size artı maaş mı veriliyor bu nasıl bir şey siz evinizi arabanızı satıyorsunuz"

YARGITAYDA "PARALEL" BACANAKLAR

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi: "Bir tanesi 2011 de bir tane Hüseyin Karagöz, Mustafa Akarsu ve İlyas Şahin bu üç isim Hatice, Ayşe ve Fatma isimli 3 kız kardeşle evli Yargıtayda 3 bacanak var. Bu isimler bağlanabilir. Bu isimlerle evlenmeselerdi şu an Yargıtay'da olamazlardı."

"YÜKSEK YARGININ BİR BÖLÜMÜ, PARALELİN ELİNDE"

Fidel Okan, yüksek yargının bir bölümü tamamen 'Paralel Yapı'nın eline geçtiğini belirtti. Okan "Kim Yargıda Birlik Platformu'nun içinde kripto cemaatçi var diyorsa o kripto cemaatçinin kendisidir. YBP'nin içine fitne sokmak isteyenler var ve Bakanlık bu durumdan çok rahatsız" diye konuştu

"İNSAN OKURKEN UTANIYOR"

Sevilay Yükselir fişleme belgeleriyle ilgili olarak, "Fişleme belgeleri çok çirkin ifadelerle dolu. İnsan okurken utanıyor" dedi