Paşa torunu olduğunu iddia eden 6 kişi dava açtı

c

Vakıf evladı olduklarının tespitini isteyen 6 kişi, dava dosyasına Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın soyağacının bulunduğu bir fotoğrafı da delil olarak koydu. Mahkeme, sadrazam soyundan geldiklerine karar verirse, 6 davacı vakıf gelirlerinden belirli oranda hak sahibi olacak.

9 VE 10’UNCU KUŞAK

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açan Ahmet Ertan Sümer, Rıfat Ersin Sümer, Barbaros Göz, Evşen Ulga Özkan, Ada Özkan ve Demir Özkan, Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın oğlu Genç Mehmet Paşa’nın torunu olan Hüseyin Hilmi’nin kızı Zehra’dan olma 9 ve 10’uncu kuşak torunları olduklarını iddia etti.

9 KİŞİ VAKIF EVLADI SAYILDI

Öte yandan, İstanbul 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 5 yıl önce açılan davada Zarife Göz, Necla Sümer, Süheyla Tümer’in aralarında bulunduğu 9 kişi yine vakıf evladı olduklarının tespiti için dava açmıştı.

2 yıllık yargılama sonrası mahkeme 9 kişinin de Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın torunları (8 ve 9’uncu kuşak) olduğuna karar verdi. Davalı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün itirazı da reddedildi.

Paşa torunu olduğunu iddia eden 6 kişi dava açtı

3'ÜNCÜ AHMET ZEKASINI BEĞENDİ

Soyağacı fotoğrafının altında ‘Damat İbrahim Paşa’ başlıklı tarihi yazıda, İbrahim Paşa’nın 1668’de doğduğu ve 20 yaşında hemşehrilerini ziyaret için İstanbul’a geldiği anlatılıyor. İbrahim Paşa, yüksek zekası ve gayretiyle Sultan 3’üncü Ahmed’in beğenisini kazanıyor ve kızı Fatma Sultan’la evleniyor. Daha sonra da vezir oluyor.