Pelin Batu Milliyet'ten kovulma sürecini anlattı

Son dönemlerde işten çıkarılan gazeteciler arasında bir furya başladı: "Hükümeti eleştirdim diye işten kovuldum"..

Hasan Cemal ve Can Dündar gibi son yıllarda yazıları eskisi kadar okunmayan, gazete yönetiminin bir şekilde yollarını ayırdığı gazeteciler çareyi AK Parti hükümeti üzerinden "muhalif" tavır takınmakta buluyor. Bu kişiler arasına katılan son yazar da Pelin Batu oldu.

Pelin Batu Milliyet'ten kovulma sürecini anlattı

CEMAAT'İN KANALINA GEÇMİŞTİ

Oyuncuk ve mankenlik deneyimlerinin ardından gazete yazarlığına terfi eden Pelin Batu, Milliyet'ten gönderilmiş, bir süre ortalıkta gözükmedikten sonra da Cemaat'in kanalı Bugün TV'de program yapmaya başlamıştı.

Pelin Batu Milliyet'ten kovulma sürecini anlattı

MİLLİYET'TEN NEDEN Mİ KOVULDUM

Aynı grubun gazetesine bir röportaj veren Pelin Batu Milliyet'ten kovulma süreciyle ilgili konuştu.

" ... Aslına bakarsanız son 1 yıldır her yazım için "Bu son olacak" diyordum. O yüzden de bana müthiş bir özgürlük duygusu gelmişti. Hiç otosansür uygulamadan çok rahat bir şekilde yazdım. Kimse de bir şey demedi. Kısacası ben kovulmayı bekliyordum, ama aslında bir o kadar da beklemiyordum. Neticede iki yıldır her istediğimi yazmışım demek ki ya birileri okumuyor ya da bir tane de göstermelik muhalif kişi orada dursun, diye düşünüyorlardı.

DAVUTOĞLU YAZILARIM YÜZÜNDEN

Ben Ahmet Davutoğlu yazılarım yüzünden olduğunu düşünüyorum. Son birkaç aydır özellikle Ortadoğu’daki kepazeliklerden dolayı ben Davutoğlu'na takmıştım. Yazılarımda da kendisini sık sık eleştiriyordum"