Pelin Batu'dan iktidar seçmenine: Aptallar

Pelin Batu'dan iktidar seçmenine: Aptallar

Milliyet yazarı Pelin Batu, yazısında, iktidar partisi lehinde oy kullananların küçük hesaplar uğruna büyük resmi göremediğini ve sorgulamadığı için körleştiğini söyledi.

APTALLAR, VATAN HAİNLERİ, PARAZİTLER

Bu söylemini daha da ileri götürerek, aptal olduklarının ve uzun vadede birer vatan hainine dönüşeceklerinin altını çidi. Marx'a göre bu insanların tembel birer parazit olduğunu vurguladı.

İŞTE PELİN BATU'NUN BUGÜNKÜ YAZISI

Dünyaya bakın, pek çok aptalın daha zeki, pek çok akıllının ne aptal olduğuna tanık olursunuz. Aptallar:

Doğanın hakimi gibi davranır. Onu arsızca sömürüp kendi sonlarını hazırlarlar.

"TEMBEL BİRER PARAZİTTİRLER"

İstikrar kovalar; oy toplamak için savaş bile çıkarabilecek insanların peşinden giderler. Ne me lazım, kapitallerine bir şey olmasın. Marx'a göre tembel birer parazittirler.

"EKONOMİ ÇÖKMEYE BAŞLAYINCA SIRT DÖNERLER"

Kaba kuvvet kullanan korkaktırlar. Milleti bir süre bastırır, kuvvetlerini kaybetmeye başladıklarında paçayı kurtarmak için her yolu denerler. Ekonomi çökmeye başlayınca, halk onlara sırtını döner.

Chomsky'ye göre eğitimin amacı insanları kontrol edip onları aptallaştırmaktır. Burada, eğitim var/eğitim var diyerek konuyu kapatıyorum.

"KAYBEDİLENLERİ GÖREMEYEN APTALLAR"

Bu seçim gününde neden aptallık tarihi okuyorum? İnsanları ve seçimlerini aşağılamak değil derdim, haşa. Sorun şu ki, a partisinin de, b partisinin de pek çok hatası var. Asıl aptallık, öğrenmemek, kısa vadeli düşünmek, asıl kaybedilenleri görmemektir.

"VATAN HAİNLİĞİ"

Diyeceksiniz ki bunlar, taksit ve borç derdinde olan milletimize ne yazar? Doğru. Bugün için doğru. Yarın, savaş sahnelendiğinde, çocuğunuz vurulduğunda, terörist ilan edildiğinizde, işinizi kaybettiğinizde “nasıl görmemişiz” diyeceklere söylüyorum: bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın derseniz, o yılana davetiye çıkarırsınız. Asıl vatan hainliği de budur.

YAZININ TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ