Pence: Başkan Trump, AB ile olan ortaklığa bağlı
ensonhaber.com

Brüksel'de Avrupa Birliği üyeleri ile bir araya gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, önemli açıklamalarda bulundu.

Pence: Başkan Trump, AB ile olan ortaklığa bağlı

"AYNI DOĞRULTUDA HAREKET EDEBİLİRİZ"

ABD Başkan Yardımcısı Pence de Tusk'la çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek "Bugün Başkan Trump adına ABD'nin AB'yle ortaklık ve iş birliğine devam etmesi yönündeki güçlü kararlılığını ifade etmek benim için bir ayrıcalık." diye konuştu.

Hem ABD hem de AB'de son aylarda çok şey yaşandığını, bazen iki taraf arasındaki ilişkiler ve ortak güvenliğe dair şaşırtan görüşlerin dile getirildiğini kaydeden Tusk, bu sürede AB'ye "her şeyin değişmeden aynen devam ediyormuş gibi davranmak düştüğünü" söyledi.

Pence: Başkan Trump, AB ile olan ortaklığa bağlı

"BARIŞI VE REFAHI GELİŞTİRMELİYİZ"

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir görüşme yapan Pence,ABD ile AB'nin amaçlarındaki benzerliğe dikkat çeken Pence, "Farklılıklarımız ne olursa olsun, iki kıtamız da aynı mirası, aynı değerleri ve her şeyden önemlisi özgürlük, demokrasi ve hukukun üstünlüğü yoluyla barışı ve refahı destekleme yolundaki aynı amacı paylaşıyor. Biz bu hedeflere bağlı kalmayı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Pence: Başkan Trump, AB ile olan ortaklığa bağlı

"ABD  BİRLEŞİK BİR AB GÖRMEK İSTİYOR"

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise, "ABD, karşısında tüm sorunlar karşısında birleşik bir AB görmek istiyor." dedi.