Pendik'te ebola karantinası

ebola karantina

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine 19.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bir hasta getirildi. Hastanın yapılan ilk müdahalesinde ebola virüsü belirtileri görülmesi üzerine hastanenin acil servisi boşaltıldı. O sırada hastanede bulunan hastalar başka hastanelere sevk edildi. Hasta yakınlarına ise maske dağıtılarak acil servisten uzaklaştırıldı.

Durumdan habersiz hastaneye gelen vatandaşlar güvenlik görevlileri tarafından uyarılarak başka hastanelere yönlendirildi. Ebola virüsü belirtileri taşıyan hastanın geceyi hastanede geçireceği ve sabah saatlerinde Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edileceği öğrenildi.

HASTAYA SITMA TEŞHİSİ KONULDU

Yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle başvurduğu Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ebola şüphesiyle izole bir odada müşahede altına alınan Fildişi Sahilli kadına sıtma teşhisi konuldu.

Alınan bilgiye göre, 25 Eylül'de Fildişi Sahili'nden Türkiye'ye gelen 21 yaşındaki kadın, sabah yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle aile hekimine gitti.

Ardından akşam aynı şikayetlerle MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran kadın, Ebola şüphesiyle izole bir odada müşahede altına alındı.

Kadın hastaneye gelmeden önce gerekli önlemler alınarak acil servisin boşaltıldığı öğrenildi. Acil serviste güvenlik görevlileri dahil herkesin maske taktığı görüldü.

Hastanın müşahede altına alınmasının ardından dezenfekte edilen acil servise, durumu çok ağır olanların dışında hasta kabul edilmediği kaydedildi.

Fildişi Sahilli kadına, yapılan tetkiklerden sonra sıtma teşhisi konuldu.