Pentagon DEAŞ'ın yeniden canlanabileceğini açıkladı
ensonhaber.com

ABD'nin, Suriye'den çekilmesi konusundaki tartışmalar halen devam ediyor. Trump askerleri bölgeden çıkartma konusundaki kararlı tutumunu sürdürürken, Savunma Bakanlığı Pentagon, çekilmenin gerçekleşmemesi için DEAŞ'ın yeniden canlanabileceği uyarısında bulundu.

Pentagon DEAŞ'ın yeniden canlanabileceğini açıkladı

DEAŞ UYARISI

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2 bin Amerikan askerini çekme kararı aldığı Suriye'deki DEAŞ unsurları konusunda, Pentagon'dan uyarı geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) başmüfettişi tarafından hazırlanan raporda, "Üzerindeki (terörle mücadele) baskısı sürmezse, DEAŞ'ın Suriye'de altı ila 12 ay içinde yeniden dirilebileceği ve sınırlı da olsa tekrar toprak kazanabileceği" uyarısında bulunuldu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) edinilen istihbarata dayandırılan raporda, hatta IŞİD'in "faaliyet ve imkânlarını yeniden canlandırma konusunda Suriye'ye kıyasla Irak'ta daha hızlı" yol katettiği belirtildi.

YPG KORKUSU

Başmüfettiş, hem Suriye hem de Irak'taki yerel güçlerin, IŞİD'le mücadele için ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyonun desteğine bel bağlamayı sürdürdüğünü bildirdi.

ABD'li başmüfettiş, "sebatkâr savaşçılar" olarak tanımladığı PKK'nın, Türkiye'nin askeri operasyon tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. ABD, PKK'yı, Suriye'de DEAŞ'la mücadele konusunda en önemli müttefiklerinden biri olarak görüyor. Türkiye'nin olası bir Münbiç operasyonu, Pentagon tarafından endişeyle takip ediliyor.