Pentagon'un S-400 raporu
ensonhaber.com

'Washington, Rusya'dan (S-400) satın alırsa Türkiye'nin F-35 programındaki rolü riske girer' başlıklı Bloomberg haberine göre Pentagon'un Kongre'ye sunduğu 'gizli' ibareli raporda; Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini satın almasının sadece F-35 teslimatını değil, diğer ABD'li şirketler tarafından üretilen CH-47F Chinook helikopteri, F-16 uçakları ve UH-60 Black Hawk helikopterlerinin alımını da etkileyebileceği belirtildi.

"TÜRKİYE YATIRIM YAPMIŞ OLSA DA VERMEYİZ"

ABD merkezli Bloomberg'in haberine göre raporda, "Türkiye her ne kadar önemli bir program partneri olsa ve F-35 jetlerine 2002'den bu yana 1.25 milyar dolardan fazla bir yatırım yapmış olsa da, 'Pentagon yönetiminin Türkiye'nin F-35 programının 8 partner ülkesinden biri olmaya devam edip etmemesi konusunda S-400 alımı nedeniyle yeniden değerlendireceği" ifade edildi.

"TÜRKİYE TEKRAR TEKRAR BELİRTTİ"

"Türkiye hükümeti S-400 tedariki konusunda anlaşmaya vardığını açıkça ve tekrar tekrar belirtti" denilen raporda, S-400 alımının '2019 Temmuz'u gibi erken bir sürede' gerçekleşeceği ifade edildi.

ABD arasındaki ikili ilişkilerdeki gerginliklere rağmen, Türkiye'nin Washington'a karşı 'birçok konuda yapıcı bir askeri partner' olduğu da belirtildi.

Pentagon'un S-400 raporu

S-400 Hava Savunma Sistemi VİDEO