Perinçek'i Balbay'ın hücresine koydular ama..

Perinçek'i Balbay'ın hücresine koydular ama..

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Gazeteci Mustafa Balbay ile görüşen Avukat Hüseyin Ersöz yazılı bir açıklama yaptı.

''ANKARA ÇOK KIZMIŞ''

Tek kişilik koğuşta olan Mustafa Balbay'ın koğuşuna Doğu Perinçek'in yerleştirildikten kısa bir süre sonra başka bir koğuşa nakledildiğini belirten Ersöz, Balbay'ın bu gelişmeye ilişkin "Saat 15.00'de demir kapı şıngırdadı ve Perinçek geldi. Bundan sonra kendisi ile kalacağım söylendi. Oturduk ve çay içtik. Ancak saat 16.30 sularında İnfaz Koruma Memurları yeniden gelerek 'Perinçek'i alalım. Ankara çok kızmış' dediler. Perinçek bu durum karşısında 'Ankara'dan haber hızlı geliyor' dedi. Sonra Perinçek'i Nusret Sanem'in yanına yerleştirdiklerini öğrendim" sözlerine yer verdi.

"CEZAEVİ YÖNETİMİ BALBAY'A GAZETEYE YAZI GÖNDEREBİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ"

Koğuşa gelen memurların Mustafa Balbay'ın kitap sayısının çok fazla olduğunu ve bunları azaltmak zorunda olduğunu söylediklerini ifade eden Avukat Hüseyin Ersöz, "Oysa ki cezaevi yönetimi ile yapılan görüşmelerde Mustafa Balbay'a posta, faks veya avukatı aracılığıyla gazeteye yazı gönderebileceği bilgisi verilmiştir. Kitaplarının elinden alınması ise Balbay'ın yazı yazamaz hale getirilmesi anlamı taşımaktadır" diye konuştu.

"EN ZORLANDIĞI ŞEY KİTAPLARINDAN AYRILMASI"

Avukat Ersöz, açıklamasında Balbay'ın "Şu an için en zorlandığım şey kitaplarımdan ayrılmak olacak. Çünkü cezaevi yönetimi kitaplarımı azaltmamı istedi. Bir terzinin elinden iplik ve iğnesi alındıktan sonra hadi elbise dik denilmesi ne anlama geliyorsa, tutuklu olan bir gazetecinin elinden tek bilgi kaynağı olan kitapları alındıktan sonra sana gazeteye yazı yazma hakkı veriyoruz demekte bu anlama geliyor" sözlerine de yer verdi.

OPERASYON GAZETECİLERE HAKARETTİR

Mustafa Balbay'ın koğuşuna 4 günde 24 kez tamirci geldiğine dikkat çekilen açıklamada Balbay'ın, tutuklanan Gazeteci Nedim Şener ile ilgili şu sözleri yer aldı:
"Burada sorgulanması ve tartışılması gereken Nedim Şener'in kişiliği değil, tamamıyla Ergenekonsoruşturma ve davaları sürecinde yaşanan hukuka aykırılıklardır. Bir gazetecinin evinin aranması, yaptığı haberlerin sorgulaması ve haber kaynaklarının araştırılması aslında diğer gazetecilere yönelik de girişilen bir harekettir."