Peugeot Sport imzalı GTi’lerin en iddialısı: 208 GTi

Peugeot Sport imzalı GTi’lerin en iddialısı: 208 GTi

208 GTi 30. Yıl, 208 hp güç üreten ve torku 300 Nm'ye çıkarılmış yeni motoru 1.6 THP Euro6 ile daha yoğun sürüş heyecanı sağlıyor. 6 ileri manuel vites kutusu, Torsen kilitli diferansiyel ve özel süspansiyon ile eşleşen motor araca benzersiz bir çekiş ve performans kazandırıyor. Aracın sportif ve güçlü karakteri, net bir kesimle birbirinden ayrılan çift renkli karoseri tasarımında da görülüyor. 2014 Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenecek olan modelin satışı Avrupa'da 2014 yılının Kasım ayında başlayacak.

DAHA RADİKAL BİR KARAKTER İLE UYUMLU ÖZEL TASARIM

208 GTi 30. Yıl'ın özgün ve radikal karakteri ilk bakışta kendini belli ediyor. 10 mm alçaltılan gövde, önde 22mm ve arkada 16mm genişletilen iz genişliği, geniş çamurluklar araca yola daha iyi oturan ve sportifliğini net şekilde gözler önüne seren özel bir duruş kazandırıyor. 208 GTi'nin parlak ve şık kromlar bu özel versiyonda yerlerini mat siyah'a bırakıyor. Önde, bu mat siyah renk radyatör ızgarasını çevreleyen çıtada, sis farları çerçevelerinde ve dikiz aynalarının yuvalarında kendini gösteriyor. Profilden bakıldığında alçak duruş, marşpiyeler ve yepyeni 18" jantların üzerinde çıkıntılı geniş çamurluk bantlarının mat siyahı ile vurgulanıyor. Siyah jantlar önde Peugeot Sport imzalı özel kırmızı geniş fren kaliperlerini barındırıyorlar. Arkada, yeni motorunun ses kalitesini özgünleştirmek amacıyla özel olarak geliştirilen egzoz hattı çift çıkışlı bir susturucuyla sonlanıyor.

Peugeot Sport imzalı GTi’lerin en iddialısı: 208 GTi

208 GTi 30. yıl'nin sportif karakteri rakamlara da yansıyor; araç 0 - 100 km/s hızlanmasını 6,5 saniyede tamamlarken, 1000 m mesafeyi 26,5 saniyede kat ediliyor. Yeniden hızlanmalar da çok üst düzeyde; araç sondan bir önceki viteste 80 km/s'den 120 km/s hıza 6 saniyede ulaşıyor.

Euro6 standardıyla uyumlu yeni motor 1.6 THP, Stop & Start sistemiyle donatıldı. Motorun maksimum torku 300 Nm'ye ve gücü 208 hp'ye çıkarıldı.