Peugeot tekne yapımı için atağa geçti
ensonhaber.com

Latitude 46 tersanesinin tasarım ofisi, Tofinou serisinin ruhunu koruyarak yeni yelkenlinin stilini modernize etmek ve canlandırmak için yeni bir proje geliştirdi. Üstelik mimar Michele Molino ve Peugeot'dan yardım alarak...

PASLANMAZ ÇELİK KULLANILDI

Bilindiği gibi Tofinou'nun kendine özgü bir tasarımı var. Zarif, şık ve klasik çizgiler bu tasarımda dikkat çekerken, teknede ernikli maun, paslanmaz çelik ve krom gibi kaliteli ve asil malzemeler de kullanılıyor.

Peugeot tekne yapımı için atağa geçti

PEUGEOT DA TASARIMDA SÖZ SAHİBİ OLDU

Latitude 46 tersanesinin Direktörü Christian Iscovici yaptığı değerlendirmede, “Tekne temel tasarımını, kontrollü bir yönlendirme deneyimi vaad eden daha güçlü ve daha geniş bir gövde tasarlayan mimar Michele Molino'ya teslim ettik. Yeni tasarım kaptan köşkünü yeniden tasarlama imkânı tanıdı. Modern tasarımdan ödün vermeden ergonomiyi ve gemideki yaşam kalitesini artırmak üzere Peugeot Design Lab ile birlikte çalıştık.” dedi.

Peugeot tasarımcıları akıcı çizgilere sahip, yalın ve çekici bir kaptan köşkü çizgisi hayata geçirdi. Sade ve zarif tasarımlı yüzeyler, keskin ve dinamik detaylarla yeni nesil bir ruh kazanıyor.

Peugeot tekne yapımı için atağa geçti

HAZİRAN AYINDA SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

İlk iki Tofinou 9.7 yelkenli Haziran ayında La Rochelle'de sahiplerine teslim edilecek. Yeni tekneler; sabitlenebilen, dönebilen veya kaldırılabilen omurga sistemi sayesinde tüm su kütlelerine uyum sağlıyor.

Teknelerin ilk gösterimi 18-23 Eylül tarihlerinde La Rochelle'deki Grand Pavois Show'da gerçekleşecek ve tekneler daha sonra 7-15 Aralık tarihleri arasında Paris Uluslararası Boat Show’da sergilenecek.

Peugeot tekne yapımı için atağa geçti