Piknik gezisinde 2 öğrenci boğuldu

Piknik gezisinde 2 öğrenci boğuldu

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde dershane öğrencilerinin Atatürk Baraj Gölü kıyısındaki piknikleri acı bitti. Herkesten habersiz serinlemek için baraj gölüne giren ilköğretim öğrencileri 14 yaşındaki Deniz Öner ve İsa Dikmen boğuldu. Diğer öğrenciler, arkadaşlarının cansız bedenlerinin sudan çıkarılışı sırasında gözyaşına boğuldu.

2 ÖĞRENCİ BOĞULDU

Olay, bugün öğlen saatlerinde Bozova İlçesi Çatak Mevkii'nde meydana geldi. Şanlıurfa'da ortaöğretim sınavlarına hazırlanan ilköğretim okulu öğrencileri, hafta sonları gittikleri dersanenin yönetimi tarafından Atatürk Baraj Gölü kıyısına pikniğe götürüldü. Pikniğin ilerleyen dakikalarında sıcak havadan bunalan öğrencilerden Deniz Öner ve İsa Dikmen, arkadaşlarından ayrılıp, 50 metre ileriden kimseye görünmeden serinlemek için göle girdi. Bir süre göl kenarında yüzen 2 ilköğretim öğrencisi, daha sonra suda çırpınmaya başladı. Ancak fark eden olmadı. Bir süre sonra 2 öğrencinin göl kenarında kıyafetlerini gören arkadaşları ve öğretmenleri, jandarma ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen dalgıç polisleri tarafından yapılan arama çalışması sonucunda 2 çocuğun cansız bedenlerine ulaşıldı.

Gölden çıkartılan Deniz Öner ve İsa Dikmen'in cesetleri ambulansa konulurken, arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. 2 çocuğun cesetleri, otopsi için Bozova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.